Susijengin lähtökohdat perjantain MM-karsintaotteluun Sloveniaa vastaan olivat vaikeat, kun pelinrakentajat Petteri Koponen ja Edon Maxhuni olivat ottelusta sairastuneina sivussa. Pelaajauransa aikana pelinrakentajan tontilla historiallista työtä tehnyt Teemu Rannikko arvioi Ilari Seppälän, Jamar Wilsonin ja Miro Littlen hoitaneen tonttinsa erinomaisesti.

Eikä Teemu Rannikko sano varsinaisesti yllättyneensä Susijengin pelinrakentajatroikan pelivalmiudesta perjantain tuiki tärkeässä voitossa.

– Leirille tullessa pelaajat tietävät, että kilpailu pelipaikoista ja minuuteista on kova ja jokainen tahtoo lähteä tavoittelemaan paikkaa kokoonpanossa, Rannikko arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kun Petterin ja Edonin poissaolo edellisenä päivänä selvisi, ehkä se toi toisaalta myös jonkinlaista ”vapautta” muille pelinrakentajalle, että nyt pääsee näyttämään omat taitonsa.

Rannikko ei usko Wilsonin, 38, tai Seppälän, 28, päätä huimanneen, kun Koposen ja Maxhunin poissaolo varmistui. Sen sijaan ensimmäisen miesten maaottelunsa pelanneen Miro Littlen, 17, asetelma oli toinen.

– Ilarihan oli aloituksessa edellisessä karsintaikkunassa Ruotsia vastaan ja Jammu on Jammu. Kokeneita kavereita molemmat, Rannikko linjaa.

– Jos nyt jollakulla oli vähän perhosia mahassa niin Mirolla, joka sai näytön paikkansa hallitsevaa Euroopan mestaria vastaan. Miro on viikon aikana näyttänyt pystyvänsä pelaamaan näitä jätkiä vastaan ja hänellä oli varmasti mahtava fiilis juosta susipaita päällä viiden tuhannen katsojan eteen.

Lapuan Kobrien kasvatti ja paraikaa Romanian liigan Pitestiä edustava Ilari Seppälä oli Euroopan mestaria vastaan itse tyyneys. Päävalmentaja Henrik Dettmann komensi Seppälän kentälle aloitusviisikossa ja Seppälä kirjautti runsaassa kolmessatoista peliminuutissa neljä pistettä, kaksi levypalloa, yhden pallonriiston sekä peräti kuusi koriin johtanutta syöttöä.

– Aloittavan pointin paikka ei ole helppo, mutta Ilari astui isoihin saappaisiin ja suoritti oikein hyvin. Etenkin kuusi syöttöä kolmeentoista minuuttiin on hyvä suoritus pointilta, Rannikko kehuu.

– Slovenian takakenttä ei tietenkään aseta sellaista painetta kuin toiset joukkueet, mutta Ilari käytti tilansa varmasti, unohtamatta hyvää puolustustyöskentelyä.

Seppälän takana pelinrakentajan tontille astunut, vastikään 38-vuotispäiviään juhlinut Jamar Wilson huhki kentällä viisitoista minuuttia ja keräsi kuuden pisteen, yhden levypallon, kolmen syötön ja kahden riiston saldon.

Wilson keskittyi pelin avauspuoliskolla pelinjärjestelyyn. Jälkipuoliskolla Wilson haki hanakasti omia ratkaisujaan, nosti tärkeän layupin pari minuuttia ja hakeutui tuloksekkaasti vapaaheittoviivalle.

– Jammu on Jammu. Kuten on niin monta vuotta sanottu, hän pystyy luomaan itselleen hyviä heittopaikkoja voittamalla pelaajansa ja parhaimmillaan jälki on erinomaista, Rannikko jatkaa.

– Jammu oli sairastellut ennen maajoukkueikkunaa ja hänen kuntonsa oli tavallaan kysymysmerkki, mutta alusta asti näkyi, että hän pystyy pitämään pallosta huolta ja tekemään omia juttujaan. Ratkaisuhetkillä nähtiin tuttuja, ”jammumaisia” onnistumisia.

Ennakolta suurin mielenkiinto ottelussa kääntyi Miro Littleen, joka on ensimmäinen alle 18-vuotias miesten maajoukkuedebytantti sitten Rannikon itsensä.

Rannikon mukaan Littlen debyytti antoi osviittaa siitä, mitä tuleman pitää.

– Yhtään väheksymättä Divari A:ta tämä oli Mirolla ensimmäinen tosipeli miesten tasolla. Olosuhteisiin nähden – eli MM-karsinnat, kotiyleisön edessä ja Euroopan mestaria vastaan – Miro suoriutui erinomaisesti, Rannikko taputtaa.

Rannikko on seurannut Littleä silmä tarkkana viimeisen vuoden ajan ja on kartalla nuoren miehen talentista. Silti Tampereen Pyrinnön kasvatin pelivalmius tuli Rannikolle yllätyksenä.

– En odottanut Mirolta näin kypsää peliä, näin hyvää päätöksentekoa; sitä, millaisia syöttöjä Miro pystyi ajoista antamaan, enkä puhu edes suorista syötöistä leikkaajille, vaan pallon kierrättämisestä vapaille pelaajille.

Littlen miesten maaottelun pistetili jäi vielä avaamatta, mutta nuori susi merkkautti vajaassa kolmessatoista peliminuutissa kolme levypalloa, kuusi syöttöä ja kaksi riistoa.

– Miron pelikypsyys, energia ja puolustuspelaaminen ansaitsevat kaikki mahdolliset kehut, Rannikko ylistää.