Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 24-vuotiaan ukrainalaispelaaja Ivan Tkachenkon kanssa. 198-senttinen heittävä takamies on edustanut Ukrainan pääsarjaa pelaavaa Cherkaski Mavpy’a jo kahdeksan kauden eli koko ammattilaisuransa ajan.

– Halusimme viime metreillä vielä vahvistaa joukkuettamme, ja samalla tuli mahdollisuus auttaa yhtä pelaajaa ja hänen perhettään tässä kammottavassa Ukrainan tilanteessa. Mies on hyvässä kunnossa ja pelasi juuri Espanjaa vastaan Ukrainan maajoukkuepaidassa, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo seuran tiedotteessa.

Kamiankan kaupungista kotoisin oleva Tkachenko on edustanut Ukrainan maajoukkuetta jo U16, U18, sekä U20-joukkueissa yhteensä 25 ottelussa. Aikuisten maajoukkuedebyyttinsä hän pääsi tekemään viime viikolla käydyssä MM-karsintaottelussa Espanjaa vastaan.

– Pelillisesti Ivan sopii täydellisesti ryhmäämme aktiivisen pelityylinsä myötä. Hän pystyy heittämään, ajamaan ja myös puolustamaan useita pelipaikkoja. Monipuolisesta ja työteliäästä pelaajasta on siis kyse, Laakso jatkaa.

Tällä kaudella Tkachenko on ansainnut 9.6 pistettä, 4.6 levypalloa, 1.5 syöttöä ja 1.4 riistoa ottelua kohden 27 pelaamassaan ottelussa.

– Valmentajat kertoivat meille Ukrainan maajoukkueen pelaajasta, joka olisi joukkueeseemme sopiva, ja näytimme tälle heti vihreää valoa, koska tuntui tärkeältä tehdä edes tällainen pieni konkreettinen teko, jolla osoittaa tukemme ukrainalaisille, Helsinki Seagullsin pääomistajat Janne ja Sinikka Kulvik kertovat sopimuksen synnystä.

– Nyt tehdään yhteistyötä valmentajan ja agentin kanssa, jotta myös Ivanin vaimo ja pieni vauva saataisiin Ukrainasta turvaan. Ei tämä pieni teko toki maailmaa muuta, mutta tämän yhden perheen osalta asiat muuttuvat, Janne Kulvik jatkaa.

Helsinki Seagulls palaa maajoukkuetauolta Korisliiga-parketille tulevana perjantaina 4.3., kun joukkue kohtaa vieraskentällä ylemmän jatkosarjan ottelussa Tampereen Pyrinnön klo 18:30.

Joukkueen kokoonpano on syntyneen sopimuksen myötä seuraava: Seth Allen (USA), Zaccheus Darko-Kelly (USA), Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Joe Lawson (USA), Santeri Makkonen, Kenneth Manigault (USA), Samuli Mäkelä, Lassi Nikkarinen, Emil Skyttä, Ivan Tkachenko (UKR) ja Marius Van Andringa.