Perjantai-iltana Espoo Metro Areenalla Susijengi vei ja olympianelonen Slovenia vikisi. MM-karsinnat jatkuvat maanantaina vuoden 2013 EM-kisojen suomalaisittain ikimuistoisella alkulohkonäyttämöllä Koperin Bonifika Arenalla. Susijengin valmennusjohtoon kuuluvan Lassi Tuovin mukaan maanantaina on varmasti vastassa terävä Slovenia.

– Kun ihan ensimmäiseksi katsoo, niin Slovenia menetti pallon 21 kertaa ja onnistuimme niissä tilanteissa kääntämään peliä. Slovenia varmasti pohtii, miten saa hyökkäyksensä paremmin organisoitua ja luomaan menetysten sijaan heittopaikkoja, Tuovi arvioi Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Hyökkäyspäässä löysimme perjantaina Sasun ja muitakin heittäjiä ihan hyvin, mutta emme olleet kovinkaan teräviä kaikissa asioissa. Slovenia tulee kiristämään ruuvia puolustuksessaan ja meidän on käytettävä heittopaikat tehokkaammin ja ovelammin.

Omassa kenttäpäädyssä Tuovi näkee yhden petrauksen paikan yli muiden – levypallopelaamisen. Slovenia kahmi Espoossa levypallot nimiinsä 47-34 ja haki hyökkäyslevypalloja hurjat 22 kappaletta.

– Levypallopelaaminen ei ole yhden tai kahden pelaajan homma eikä missään nimessä yksin painimista, vaan meidän pitää ryhmänä hoitaa levyrit paremmin tai ainakin haastaa Slovenia niissä, Tuovi jatkaa.

– Toisaalta saamme taas uuden treenipäivän yhdessä ja olemme taas askeleen parempia ja kokeneempia tällä kokoonpanolla.

Oman jokerikorttinsa maanantain peliin tuo Slovenian syömähammas Klemen Prepelic, joka oli merkitty kokoonpanoon myös perjantain ottelussa, mutta joka ei pelannut minuuttiakaan.

– Prepelic on perinteisesti loppuhetkillä se, johon Slovenia turvautuu, mutta ei ole meidän agendallamme miettiä sitä juuri nyt. Kaikkeen pitää varautua.

Susijengi saapui lauantaina illalla Slovenian kuvankauniiseen rantakaupunkiin Koperiin, missä joukkue saalisti neljä voittoa viidestä ottelusta vuoden 2013 EM-alkulohkossa. Jengin hampaisiin jäi Koperin EM-otteluissa Turkki, Ruotsi, Venäjä ja Kreikka.

– Joukkueessa on varmasti aika nostalginen fiilis seuraavat päivät ja pääsemme kertailemaan kisamuistoja niiden kavereiden kesken, jotka niissä kisoissa olivat, Tuovi hymyilee.

– Halli on myös sellainen, minne astellessa tuli välittömästi kylmät väreet.

Koperin viikosta on Susijengin jäsenillä monia muistoja pelikentältä hotelliin asti.

– Omalta kohdalta muistaisin, ettei hirveästi tullut nukuttua. Sen verran hektiset viikot oli nuorelle valmentajalle. Jos tällä kertaa saisi vähän pidemmät yöunet!

Slovenia ja Susijengi kohtaavat MM-karsintaottelussa Koperissa maanantaina 28.2. Ottelu televisioidaan Nelosella suorana klo 18.30 alkaen. Ruutu+ -palvelun lähetys alkaa klo 17.30.