Susijengissä kesällä 2021 debytoinut Mubashar Ali on allekirjoittanut sopimuksen Turkin kakkosliigaa pelaavan Yeni Mamak Spor Klubun kanssa. 213-senttinen ja 24-vuotias Ali on helsinkiläisen Warriorsin kasvatti, joka on edustanut viime vuodet Florida Memorialia Yhdysvaltain NAIA-yliopistoliigassa.

– Tämä on uskomatonta, saan elantoani siitä, mitä rakastan, Ali kommentoi allekirjoittamaansa sopimusta Twitter-tilillään Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Turkin pääkaupungissa Ankarassa pelaava Mamak kuuluu maan kakkosliigan haastajien kastiin. Kun liigan runkosarjakautta 2021–22 on pelattu kaksi kolmannesta, sijaitsee Mamak sen seitsemännellä sijalla voitettuaan kahdestakymmenestä ottelustaan kaksitoista.

Mamakista löytyy Alille ”suomalaiskontakti” myös kiertotien kautta, sillä Lauri Markkasen kanssa Arizona Wildcatsia kaudella 2016–17 edustanut Chance Comache kuuluu joukkueen kantaviin voimiin.

Yhden nuorten maaottelun Suomi-paidassa pelannut Ali edusti vuosina 2017–19 Southern-yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa ennen siirtymistään NAIA-liigaan ja Florida Memorialiin. Seniorikaudellaan Florida Internationalissa Ali urakoi 15,4 pistettä, 10,7 levypalloa ja 1,8 heitontorjuntaa ottelua kohden.

Ali kuului kesällä 2021 Susijengin harjoitusvahvuuteen ja pelasi kaksi maaottelua Tshekkiä vastaan 7,5 pisteen ja 2,5 levypallon keskiarvoin.