Lauantai-illan ainoassa ylemmän jatkosarjan kamppailussa voiton vei Vilpas. Alemman sarjan puolella juhlivat Bisons, Kobrat ja Korihait.

Kauhajoki on taipunut tähän mennessä koko kuluvalla kaudella vain kolmesti – tämäniltainen mukaan lukien. Ensimmäisen tappion heille toimitti Helsinki Seagulls, ja nyt Salon Vilpas on onnistunut karhunkaadossa peräti kahdesti. Tänään Salohallissa pelattu ottelu päättyi Vilppaan voittoon numeroin 86–81.

Ottelun vilkkaimmasta piste-esityksestä vastasi kaaren takaa tilanteen tasalle noussut heittävä takamies Mikko Koivisto, joka upotti peräti kuusi kolmen pisteen koria kahdeksalla yrittämällä. Hänen koko illan pistesaldokseen kertyi 23 pistettä ja pelitilanneheittojen kokonaistarkkuudeksi 80 prosenttia.

Aktiivisimmin syöttöjä heittopaikkoihin jakeli Trey Niemi, jolle merkittiin kaksi pistettä ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Kauhajoen ahkerin korintekijä puolestaan oli Lee Skinner, jolle merkittiin 21 pistettä ja viisi levypalloa. Cameron Jonesille merkittiin 16 pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

Alemmassa jatkosarjassa Bisons, Kobrat ja Korihait välttelevät kilpaa putoamispaikkaa

Korihaiden viimeaikainen tasonnousu on osunut kriittiseen hetkeen. Joukkueen tie pudotuspeleihin on käytännön tasolla jo erittäin vahvassa pystyasennossa, joten nyt Uudessakaupungissa yritetään lähinnä välttää jumbosija, joka pudottaa haltijansa ykkösdivisioonaan. Lauantaina Korihait otti kauden viidennen voittonsa, joka tuli BC Nokiaa vastaan luvuin 86–80.

Kentän tehopakkaus oli Korihaiden Mitchell Smith, joka iski taululle 20 pistettä ja keräili 11 levypalloa. Nokian puolella tilastoja kartutti aktiivisimmin korinalusjyrä Arnaldo Toro, jolle merkittiin 20 pistettä ja 17 levypalloa.

Nokia on tappiosta huolimatta yhä alemman jatkosarjan korkeimmalla sijalla ja pitää näin ollen vielä kiinni pudotuspelipaikastaan.

Korihaiden epäonneksi myöskään toiseksi viimeistä sijaa pitävä Bisons Loimaa ei suostu hevin luopumaan Korisliiga-paikastaan. Bisons kohensi oman voittosaldonsa seitsemään kaatamalla Lahti Basketballin tiukassa väännössä 104–102.

Voiton pääarkkitehtina työskenteli Zachary Copeland, joka keräsi nimiinsä 38 pistettä ja viisi levypalloa. Lahden puolella parhaiten edusti Khalil Iverson, jolle merkittiin 28 pistettä ja 11 levypalloa.

Lahti on alemman jatkosarjan kolmantena eli kaikkiaan koko Korisliigan taulukossa sijalla yhdeksän.

Kataja Basketin vaikeudet jatkuvat. Sarjan kolmanneksi viimeinen joukkue Kobrat otti joensuulaisseurasta roiman kotivoiton luvuin 85–58. Näin ollen Kobratkin säilyttää turvallisen etäisyyden putoamispaikkaan – seuralla on voittoja koossa nyt yhdeksän.

Voittajajoukkueen pistesankari oli Stokley Chaffee Jr. 25 pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Katajan Christopher McKnight kerrytti 17 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Kataja on parhaillaan taulukossa sijalla kahdeksan eli viimeisellä pudotuspelipaikkaan oikeuttavalla sijalla.