Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kouvot kasvatti eroaan Helsinki Seagullsiin. Alemmassa jatkosarjassa Kataja Basket teki saman Lahti Basketballille.

Kataja Basket sai käännettyä tällä kertaa vaikeudet voitoksi miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa. Joukkueen tie on ollut melkoista vuoristorataa, mutta tänään kotikentällään pelannut Lahti Basketball taipui joensuulaisille 60–76.

Lahti pärjäsi kieltämättä hieman paremmin korien alla voittaen levypallokamppailut, mutta Katajan pelasti se, että jyvä oli kohdallaan ja heitot upposivat tasaisemmin.

Tasaisen varmaa työtä voittajajoukkueessa johti Jamar Wilson, joka teki 16 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä. Joukkuetovereista isoimman pistesaldon, 19, keräsi Christopher McKnight, joka nappasi ohessa myös seitsemän levypalloa.

Lahden tilastohirmut olivat Antonio Ballard 16 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja neljällä syötöllä sekä Chris Clarke 14 pisteellä, 13 levypallolla ja kuudella syötöllä.

Kataja ja Lahti olivat ennen ottelua sarjataulukossa tasapisteissä, mutta voiton ansiosta Kataja pysyttelee viimeisellä playoff-sijalla ja Lahti seuraa perässä yhdeksäntenä.

Kouvot vahvisti kakkossijaansa ylemmässä jatkosarjassa

Ylemmässä jatkosarjassa mittelivät tänään joukkueet Korisliigan toisella ja kolmannella sijalla. Ylempää sijaa jo valmiiksi hallinnut Kouvot onnistui kasvattamaan voittonsa ansiosta eroa Helsinki Seagullsiin, kun Helsingissä pelattu päättyi lopulta tiukan väännön jälkeen isäntien 85–90-tappioon.

Ottelun aikana saatiin nähdä melkoista ailahtelua suuntaan jos toiseenkin. Kouvot aloitti niin rivakasti, että pääsi toisen jakson alussa johtoon peräti 17 pisteellä. Sen jälkeen takaa tuli kahdeksalla miehellä pelannut Seagulls, joka johti kolmannen jakson aikana parhaimmillaan 11:llä. Lopussa pöydät kuitenkin kääntyivät takaisin alkuperäiseen järjestykseen.

Kouvojen kovin korintekijä ottelussa oli Billy Boyd III, joka merkkautti 26 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Robert ”Trey” Hall lisäsi tilastoihin yhdeksän pistettä ja neljä syöttöä.

Seagullsin Seth Allen vakuutti toisessa Korisliiga-ottelussaan 25 pisteen ja seitsemän syötön edestä.