Miesten Korisliigan puolivälierissä saatiin ensimmäinen kierros täyteen, kun Kouvot, Vilpas ja Seagulls hakivat avausvoittonsa.

Kataja Basket oli yllättää puolivälierävastustajansa Kouvot pahanpäiväisesti vieraillessaan näiden luona avausottelussa. Suoritus olisi ollut melkoinen myrskyvaroitus, sillä Kouvot tuli pudotuspeleihin sijalta kaksi ja Kataja vasta sijalta seitsemän. Kotietua sarjassa nauttivat kouvolalaiset saivat loppua kohden kuitenkin pakkansa kokoon, ja vaikka Kataja olikin ison osan ottelusta hyvissä kantimissa, Kouvot taputteli pelin tiukalla 88–86-tuloksella.

Kouvojen kokoonpanosta Billy Boyd III nakutti tauluun 19 pistettä ja suomalaissentteri Hannes Pöllä säesti 18 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Vedossa oli myös joukkuetoveri Isiah Osborne, jolle merkittiin 17 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Katajan kovimpia pistemiehiä olivat Nicholas Griffin, Rahlir Hollis-Jefferson ja Tomi Lommi. Griffin tilastoi 18 pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä, Hollis-Jefferson 17 pistettä ja 12 levypalloa, ja Lommille merkittiin 15 pistettä.

Salon Vilpas toivotti Tampereen Pyrinnön tervetulleeksi kotikentälleen mutta piti pisteet itsellään. Vilpas taivutti Pyrinnön puolustusvoittoisessa ottelussa 70–64.

Vaikka pisteitä syntyikin pelissä yhteensä verrattain vähän, voittajajoukkueesta löytyi pari todellista tilastorohmua. Marcus Lovett Jr. viimeisteli 19 pistettä, ja monipuolisista riveistään tunnettu korinalustähti Jeremiah Wood keräsi nimiinsä 14 pistettä, 12 levypalloa ja viisi syöttöä.

Pyrinnön puolella parhaan pistemäärän taululle nosti kapteeni Osku Heinonen, jolle kirjattiin 16 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Helsinki Seagullsin ja KTP-Basketin välisessä kohtaamisessa pisteet jäivät Helsinkiin luvuin 89–80. Korintekoa voittajajoukkueessa johti 18 pistettä tehnyt Seth Allen.

Seagullsin muista pelaajista muiden muassa maajoukkuekonkarit Shawn Huff ja Petteri Koponen jättivät jälkensä parketille. Huff jäi kuuteen pisteeseen mutta keräsi seitsemän levypalloa. Koponen puolestaan merkkautti 13 pistettä hyvän heittoillan päätteeksi.

KTP:n kiistämätön nokkamies illan ottelussa oli Urald King, joka taiteili taululle 21 pistettä ja keräili kahdeksan levypalloa. Vaikkakin myös Remu Raitanen pärjäsi samoilla alueilla – hänellä merkittiin 12 pistettä ja 13 levypalloa.

Korisliigan puolivälierät jatkuvat tiistaina kahdella ottelulla.