Koronapandemian vuoksi jo kertaalleen vuodella lykätyt universiadit järjestetään Kiinan Chengdussa 26.6.-7.7.2022. Kansainvälinen yliopistourheiluliitto FISU on arponut lohkot kesän turnaukseen.

Universiadien miesten koripalloturnaukseen ottaa osaa kaikkiaan 22 maata ja naisten turnaus järjestetään 15 maan voimin.

Naiset arvottiin hurjaan lohkoon, jossa vastaan asettuu Yhdysvallat sekä Puola. Miesten kanssa samassa lohkossa ovat astetta eksoottisemmat Brasilia ja Etelä-Afrikka. Kuusi joukkueisen lohkon täydentävät Kiina, Puola ja Saksa.

Edellisen kerran universiadit järjestettiin kesällä 2019 Italian Napolissa. Kyseisissä kisoissa miesten joukkue voitti pelaamastaan kuudesta ottelusta neljä ja sijoittui yhdeksänneksi.

Naisten maajoukkue merkkautti omissa kisoissaan niin ikään neljän voiton ja kahden tappion saldon ja päätyi kisoissa miesten tavoin yhdeksännelle sijalle.

Edustuskelpoisia kesän 2022 universiadeissa ovat vuosina 1996–2003 syntyneet pelaajat.

Naiset ovat kovassa lohkossa, jossa pelaavat myös USA ja Puola. Miehet saavat lohkoonsa Kiinan, Puolan, Saksan, Etelä-Afrikan ja Brasilian.