Sekä Helsinki Seagulls että hallitseva mestari Salon Vilpas ovat nyt ilman tappioita voiton päässä puolivälierien ratkaisusta.

KTP-Basket yritti tasata puolivälierätilejä kotikentällään, mutta työ jäi pahasti vajaaksi. Isännät taipuivat Helsinki Seagullsille selkein luvuin 63–82. Ottelusarja on nyt 2–0 Seagullsin hyväksi ja saattaa ratketa huomenna Helsingissä.

Takkuilevan avauksen jälkeen kotkalaisisännät löysivät puoliaikatauolla vaihteen silmään, mutta ei mennyt aikaakaan, kun Lassi Nikkarisen johtama Seagulls-hyökkäys taas rynnisti päälle. Pelinjohtaja tilastoi ottelussa 16 pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä.

Joukkuetovereista tehokkaasti pelasi myös kapteeni Shawn Huff, jolle merkittiin 13 pistettä ja seitsemän levypalloa.

KTP:n parhaat pistemiehet illan ottelussa olivat Urald King, Richard Williams ja Remu Raitanen. Kingille merkittiin 20, Williamsille ja Raitaselle puolestaan 14 kummallekin.

Perinteikkäässä Pyynikin palloiluhallissa koettiin täysin samanlainen lopputulos kuin Kotkassakin. Tampereen Pyrintö haaveili puolivälieräsarjaan kiinni pääsemisestä, mutta toisin kävi, kun hallitseva mestari ja ottelusarjaa johtava Salon Vilpas otti rajun 61–96-voiton. Seuraava ja mahdollisesti viimeinen ottelu sarjassa pelataan lauantaina.

Kotijoukkueen pistetehtailusta vastasi pääasiassa Ike Smith, joka takoi taululle 24 pistettä ja saalisti kahdeksan levypalloa, mutta hänen lisäkseen koko joukkueessa kaksinumeroiseen saldoon ylsi ainoastaan 14 pistettä tehnyt Devante Foster.

Salolaisriveissä sen sijaan nähtiin monta onnistujaa, kun amerikkalaislaituri Bryan Griffin takoi 23 pistettä, Brian Fobbs ja Juho Nenonen pudottivat 17 mieheen, Mikko Koivisto lisäsi 15, ja aloittavan pelinjohtajan paikalla taituroinut Perttu Blomgrenkin ylsi 12 pisteeseen ja neljään syöttöön.