Miesten Korisliigan puolivälierissä perjantai-illan voittajia olivat Helsinki Seagulls ja Kouvot. Seagullsin sarja sai päätöksensä, Kouvojen jatkuu vielä vähintään ottelun verran.

Helsinki Seagulls voitti illan ottelun 78–70 ja sinetöi puolivälieräsarjan KTP-Basketia vastaan voitoin 3–0. Näin ollen Seagulls jatkaa välieriin kauden ennakkosuosikkia Kauhajokea vastaan ja KTP siirtyy kesälomalle.

Illan ottelun pistetykkinä nähtiin elävä takamieslegenda Petteri Koponen, joka pussitti viisi kertaa kuudella yrityksellä kaaren takaa ja keräsi yhteensä 17 pistettä. Vastaavaan pistemäärään ylsi myös takamieskollega Lassi Nikkarinen.

Lisäksi elintärkeää skriini- ja puolustustyötä – erityisesti ottelun loppumetreillä KTP:n yrittäessä viime hetken kavennuksia – teki sentteri Tuukka Kotti, jolle merkittiin yhdeksän pistettä ja neljä levypalloa.

KTP:n kovimmat työmyyrät karvaassa tappiossa olivat Urald King 19 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Remu Raitanen 16 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Miesten Korisliigan ainoa puolivälieräsarja, jossa kumpikaan joukkue ei ole nollilla, on tällä hetkellä Kouvojen ja Kataja Basketin välinen kisa. Kotietua nauttiva Kouvot sai kuitenkin lauantaina Katajan selän seinää vasten voittamalla ottelun 86–68 ja siirtymällä voiton päähän täydestä kolmesta.

Kouvojen tehokolmikon ottelussa muodostivat Billy Boyd III, Hannes Pöllä ja Tuomas Hirvonen. Boyd tehtaili 28 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Pöllä nosteli korin alta yhdeksän pistettä ja kahmi niin ikään kahdeksan levypalloa. Ja Hirvonen syötti kahdeksan kertaa 12:n pisteensä ohessa.

Katajan paras pistemies ottelussa oli Nicholas Griffin 19:llä.

Kumpi ikinä ottelusarjasta jatkoon selviääkään, välierävastustaja tulee löytymään Salon Vilppaan ja Tampereen Pyrinnön välisestä ottelusarjasta, joka on parhaillaan 2–0 salolaisten hyväksi.