Joensuun Kataja vastasi puolivälierien suurimmasta yllätyksestä, kun se kukisti viidennessä pelissä Kouvot 73-60 ja leimasi lippunsa välieriin. Välierissä se kohtaa Salon Vilppaan.

Ottelun isot panokset eivät näkyneet vieraiden pelissä vaan joukkue aloitti ottelun todella vahvasti. He karkasivat heittopelinsä siivittämänä nopeasti 18-6 johtoon.

Kouvot ei kuitenkaan vieraiden terävää alkua hätkähtänyt ja kipusi nopeati Katajan rinnalle. Puoliajalle mentiin tilanteessa 34-34.

Kolmas jakso oli tasaista puurtamista molemmissa päädyissä. Päätösjaksolle lähdettiin jännittävästä tilanteesta Katajan johtaessa 50-48.

Eroa joukkueiden välille alkoi syntymään päätösminuuteilla, kun Rhamel Brown ja Niko Mattila onnistuivat hyökkäyspäässä ja ero kasvoi nopeasti kahdeksaan pisteeseen. Kouvot ei tästä enää toipunut ja vierasjoukkue nappasi välieräpaikan 73-60.

Brown oli pitelemätön päätöshetkillä. Hän pussitti 13 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Nicholas Griffin säkitti 15 pistettä. Kouvojen pisteykköseksi nousi Billy Boyd 17 pisteellä.