Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

Avauspuoliajalla joukkueiden välille ei vielä päässyt syntymään isoja eroja. Molemmissa päädyissä nähtiin kuitenkin iloista hyökkäyspeliä. Puoliajalla kotijoukkue PeKa johti 47-44.

Kolmannella jaksolla pelin kuva säilyi samanlaisena ja päätösjaksolle lähdettiin kotkalaisten pisteen johdossa.

Kouvottaret ratkaisi ottelun kolmannen jakson loistavalla pelillä. Se sai tilkittyä kotijoukkueen hyökkäykset ja rankaisi myös hyökkäyspäässä. Jakso merkittiin vieraille 31-12 ja joukkue nappasi avauskiinnityksen Suomen mestaruuteen.

Ottelun pistekuningatar oli Kouvottarien Sarah Toeaiana 35 pisteellä. Lisäksi hänelle merkittiin kymmenen levypalloa. Rashida Timbilla säesti 17 pisteellä ja 19 levypallolla. Inga Orekhova pussitti 25 pistettä PeKa:lle.

Seuraava ottelu pelataan torstaina Kouvolassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.