Kaksi suomalaispelaajaa ovat sitoutuneet ensi kaudeksi yliopistoihin NCAA:n ykköstasolle. Nikolas Gustavson, 20, siirtyy junior college -tasolta North Alabaman yliopiston joukkueeseen, kun taas Helsinki Seagullsia ja HNMKY:tä tällä kaudella edustanut Emil Skyttä, 18, siirtyy Central Michiganiin.

Wartti Basketin kasvatti Nikolas Gustavson pelasi päättyneellä yliopistokaudella Eastern Wyoming Collegea NJCAA:ssa, joka on Yhdysvaltojen yliopistosarja, johon osallistuvat community, state ja junior colleget. Gustavson tilastoi joukkueelleen keskimäärin 12,4 pistettä ja 3,9 levypalloa ottelua kohden.

Edellisen kerran Gustavson pelasi Suomessa kaudella 2019-20, jolloin hän tilastoi Munkkiniemen Kisapojille miesten I divisioona A:ssa keskimäärin 7,0 pistettä ja 2,5 levypalloa ottelua kohden. Gustavson on pelannut urallaan 21 ottelua Suomen nuorisomaajoukkueissa.

North Alabama on suhteellisen uusi joukkue NCAA:n ykköstasolla, kun yliopisto aloitti siirtymisensä kohti ykköstasoa vuonna 2018. North Alabama pelaa ASUN Conferencessa.

Skyttä on taas Tapiolan Hongan kasvatti, joka on edustanut edelliset kaksi kautta Korisliigassa Helsinki Seagullsia ja miesten I divisioona A:ssa Helsingin NMKY:ta.

Korisliigassa hän on kahden kauden aikana pelannut yhteensä 16 peliä, joissa hän on tehnyt keskimäärin 3,5 pistettä ottelua kohden. Divisioona A:ssa Skyttä on tilastoinut HNMKY:lle 10,0 pistettä, 5,7 levypalloa ja 3,2 syöttöä ottelua kohden.

Skyttä on pelannut Suomen nuorisomaajoukkueissa 6 ottelua.

Skytän uusi opinahjo Central Michigan on historiansa aikana esiintynyt NCAA:n lopputurnauksessa neljä kertaa, joista edellinen on vuodelta 2003. Central Michigan pelaa Mid-American Conferencessa.