Salon Vilppaan mahtikiri Korisliigan kolmannessa finaalissa jäi senttejä vaille toteutumatta. Vilpas nousi lähes mahdottomasta tilanteesta Kauhajoella taistelemaan voitosta niin, että joukkue sai heiton viimeisellä sekunnilla.

Jos pallo olisi mennyt pussiin, Salo johtaisi finaalisarjaa 2-1. Nyt lukemat ovat nuo Karhu Basketille.

– Minusta teimme ihan oikean ratkaisun viime sekunneilla, nyt kun olen katsonut tilanteen videolta viiteen kertaan. Nuori herra Fobbs kun olisi painanut heiton sisään, niin olisi ollut Salossa juhlittu sankari koko viikonlopun. Enemmän minua ottaisi päähän, jos olisimme hävinneet matsin vaikka 15 pisteellä, Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen kertoi YLElle.

Toiviaisen mukaan perjantain ottelu valoi uskoa joukkueeseen, tappiosta huolimatta. Ensimmäinen Kauhajoen vierailu päättyi selvään tappion.

– Näytimme tänään, että meillä on mahdollisuus voittaa myös täällä Kauhajoella, joka on aina paha paikka vierasjoukkueille. Kun teemme 40 minuutin ajan paremmin asioita, niin hyvä tästä vielä tulee.

Neljäs finaali pelataan Salossa ensi maanantaina.