Memphis lähti NBA:n puolivälieräsarjan kotiotteluun vaikeasta asetelmasta. Joukkueen supertähti, Ja Morant, oli poissa kokoonpanosta, kuten arveltiin. Lisäksi ottelusarja oli Golden Staten heittomasiinalle jo 3-1, joten Memphis oli pakkovoiton edessä.

Ja sen se myös otti. Morantin ollessa poissa muu kokoonpano nosti kollektiivina tasoaan. Voittolukemat olivat lopulta selvät 134-95.

Jo ensimmäisen neljänneksen jälkeen kotijoukkue johti kymmenellä pisteellä. Toisen neljänneksen jälkeen johto oli jo 77-50. Sama tahti jatkui kolmannella neljänneksellä, kun Golden State alkoi jo keskittyä seuraavaan kotiotteluun ja jatkopaikan lunastamiseen silloin. Viimeinen neljännes oli pelailua ja molemmat joukkueet käyttivät kaikkia pelaajiaan kentällä.

Nimenomaan kollektiivinen onnistuminen ja jakautunut vastuu oli Memphisin ase. Jaren Jackson jr, Desmond Bane ja Tyus Jones tekivät jokainen 21 pistettä ottelussa. Avausviisikosta Dillon Brooks teki 12 pistettä ja sentteri Steven Adams otti 13 levypalloa. Kuvaavaa oli, ettei kukaan avauksesta ottelun aikaisen ratkeamisen vuoksi pelannut enempää kuin 25 minuuttia.

Vaisun Golden Staten paras pistemies oli Klay Thompson, joka teki 19 pistettä.