KTP-Basketin ensi kauden joukkueen rakentaminen eteni taas askeleella, kun Joonas Lehtoranta, 28, ja KTP-Basket tekivät yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Tuleva kausi on Lehtorannalle jo 13:s Korisliigassa. KTP:n lisäksi hän on edustanut kaksi kautta Karhubasketia (2016-2018), joista jälkimmäisellä tuli palkinnoksi Suomen mestaruus. KTP:n riveissä Lehtoranta on saavuttanut yhden hopean ja kolme pronssia.

KTP-Basketin päävalmentaja Roope Mäkelä on tyytyväinen Joonas Lehtorannan jatkosopimukseen.

– Hieno juttu. Jontulla on ilman muuta potentiaalia nousta sarjan parhaaksi kotimaiseksi pelaajaksi. Hän on jo nyt hyvä pelaaja, ja nyt vain pitää kaivaa vielä se tasaisuus esiin, Mäkelä toteaa KTP:n sivuilla.

Lehtoranta edustaa joukkueessa – Vili Nymanin ohella – kotkalaisuutta, mitä Mäkelä pitää myös tärkeänä asiana.

– Pelaajat valitaan tietysti ensisijaisesti pelitaitojen perusteella, eikä kotkalaisuus ole mikään itseisarvo, mutta on sillä merkitystä. Yleisökin arvostaa sitä, että joukkueessa on kotkalaisia pelaajia.

KTP:llä on sopimukset Lehtorannan lisäksi Urald Kingin, Remu Raitasen, Juho-Matti Henttosen, Topias Kuukkasen,Vili Nymanin, Joonas Timosen, Niko Mykrän ja Matias Langin kanssa.

– Meillä on nyt hyvä määrä pelaajia. Kotimaiset alkavat olla jo kasassa, mutta ilman muuta pidämme silmät ja korvat auki, jos jotakin ilmenee, Mäkelä toteaa.

Viime kauden pelaajista Joni Herrala ei enää jatka KTP:ssä.

Päättyneellä kaudella Lehtoranta keräsi tehot 8,0 pistettä, 2,4 levypalloa ja 3,8 syöttöä per ottelu. Kausi päättyi loukkaantumiseen ylemmän jatkosarjan aikana.