Venla Varis päätti yliopistouransa Goonzagassa joulukuussa ja siirtyi sen jälkeen 2. Bundesliigassa pelaavan Bender Baskets Grünbergrin rivehin. Variksen ammattilaisura sai lentävän lähdön ja tavoitteet tulevaisuuden suhteen ovat korkealla.

Variksella vaihtui yliopistossa valmentaja ja sen jälkeen joukkueesta ei löytynyt hänelle enää tilaa. Hän suoritti koulunsa loppuun valmistuen joulukuussa ja siirsi agenttinsa kanssa katseet kohti Euroopan kenttiä. Ensimmäinen osoite ammattilaisena löytyi Bender Baskets Grünbergin joukkueesta Saksan 2. Bundesliigasta.

Variksen liittyessä joukkueen mukaan Grünberg taisteli sarjapaikastaan. Loppukaudesta kurssi kuitenkin kääntyi ja joukkue säilytti paikkansa sarjassa sijoittuen runkosarjassa kahdeksanneksi.

Varis ehti pelata joukkueen riveissä yhdeksän peliä tilastoiden keskiarvoikseen komeasti 14,6 pistettä, 4,3 levypalloa ja 1,1 syöttöä lähes 33 minuutin keskiarvolla.

– Meni kyllä tosi hyvin ja meillä oli tosi hyvä valmentaja. Joukkue tarvitsi jonkun joka pystyy pitämään pallosta huolta ja joukkuehenkeä yllä. Valmentaja ja koko joukkue ottivat tosi hyvin vastaan, Varis kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Bender aloitti kauden kahdella voitolla, mutta sen jälkeen 13 seuraavasta pelistä tuli vain yksi voitto. Kurssi kääntyi kuitenkin helmikuun lopussa, kun joukkue voitti kuusi viimeistä otteluaan, joista viimeinen tuli luovutusvoittona.

– Se oli mitä halusimmekin. Voitimme viisi viimeistä peliämme ja sitä ennen pidimme sarjajohtajan tiukoilla sekä lisäksi voitimme sarjan kolmosen ja nelosen.

Varikselle ammattilaisuran alku sujui hyvin, vaikka yliopistouran loppu oli vaikea. Korson Kunnon kasvatti pääsi nopeasti takaisin pelirytmiin kiinni.

– Alkuun vähän jännitti, kun en ollut vuoteen pelannut 5 vastaan 5 -pelejä ja lähinnä vain 3 vastaan 3 -minisarjaa koulussa. Alussa olikin vähän hakemista, mutta sitten lähti hyvin rullaamaan. Valmentaja antoi vastuuta ja sitä kautta tuli paljon onnistumisia.

Varis viihtyi Saksassa sen verran hyvin, että halua on jatkaa maassa myös ensi kaudella.

– Nyt tavoitteena on löytää pelipaikka Saksan ykkösliigasta. Sieltä yritetään etsiä nyt sopivaa pelipaikkaa. Haluan palata Saksaan, sillä tykkäsin olla siellä, Varis kertoo.