Yhteensä 14 kautta Korisliigassa pelannut Matias Ojala on päättänyt lopettaa pitkän ja menestyksekkään koripallouransa.

Matias Ojala, 32, pelasi ensimmäiset Korisliiga-ottelunsa Tarmossa kaudella 2008–09. Järvenpään Koripalloseuran kasvatti edusti uransa aikana Korisliiga-tasolla Porvoon Tarmon Kataja Basketia, LrNMKY:tä, Kauhajokea, Namika Lahtea, Bisonsia, Vilpasta sekä viimeisimpänä kahden kauden ajan BC Nokiaa.

Kaikkiaan Ojala pelasi 532 Korisliiga-ottelua 5,4 pisteen keskiarvolla. Parhaimmalla kaudellaan (2016-17) Ojala tilastoi 9,3 pistettä ottelua kohden Salon Vilppaalle.

Neljäntoista Korisliiga-kauden lisäksi Ojalalle kertyi otteluita myös VTB-liigassa (Bisons Loimaa) ja FIBA Europe Cupissa (Kataja Basket). Palkintokaapista Ojalalta löytyy kolme SM-hopeaa (2011, 2017, 2018) sekä yksi Suomen cup -mestaruus vuodelta 2011 Katajan paidasta.

Ojala esiintyi Suomen miesten maajoukkueessa, Susijengissä kolmen ottelun verran. Lisäksi hän pelasi 18 haastajamaajoukkueen ottelua sekä 31 nuorten maaottelua.

– Koen olevani onnekas kun olen päässyt tutustumaan niin moniin hienoihin ihmisiin vuosien varrella! Kiitos siis kaikille kenen kanssa olen päässyt jakamaan ikimuistoisia hetkiä ja kokemuksia, taistelemaan kentällä ja kentän ulkopuolella ja teille, ketkä olette opettaneet minua kentällä ja kentän ulkopuolella. Paljon olen päässyt kokemaan tämän rakkaan lajin ansiosta ja hetkeäkään en vaihtaisi pois! Nyt on aika uusien kokemuksien ja haasteiden, Ojala kirjoittaa Instagram-tilillään.