Helsinki Seagulls on solminut monivuotisen luottopelaajansa Antti Kanervon kanssa 1+1 sopimuksen tulevalle Korisliiga-kaudelle 2022-2023. 33-vuotias takamies on edustanut Seagullsia jo neljän kauden ajan (2017-2018, 2019-2022) yhteensä 144 ottelussa.

Kanervon katseet ovatkin tiukasti jo tulevassa Korisliiga-kaudessa, johon hän suuntaa täynnä uutta tarmoa.

– Heikon viime kauden jälkeen odotan itseltäni ja Seagullssilta parempaa. Työt on jo aloitettu sitä varten. On hienoa olla mukana uudistuneessa Gullsissa, Kanervo kertoo Seagullsin tiedotteessa.

Äänekosken Huimasta Korisliigan heittäjäeliittiin tiensä raivannut Kanervo on kattavan uransa aikana ehtinyt edustamaan Korisliigassa Seagullsin lisäksi Kouvolan Kouvoja (2008-2010), Joensuun Katajaa (2011-2014), sekä Kauhajoen Karhu Basketia (2014-2016). Otteluita kotimaan parketilla on 12 Korisliiga-kauden aikana kertynyt yhteensä 504, joissa hän on ansainnut 5574 pistettä, 1115 levypalloa, 780 syöttöä ja 282 riistoa.

– Antin jatko Seagullsin riveissä on mahtava juttu. Hän on erinomainen harjoittelija, joka pystyy tuomaan joukkueen käyttöön heittovoimansa lisäksi pilkuntarkkaa toteutusta halutuissa asioissa. Timin ja Lassin kanssa hän edustaa jatkumoa, jota muuttuva rosterimme kaipaa, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi.

Myös Euroopan kentiltä Kanervolta löytyy kokemusta kahden kauden ajalta Islannin pääsarjasta (Stjarnan 2018-2019), sekä Ranskan ProB-liigasta (Roanne 2016-2017). Suomen koripallomaajoukkue Susijengissä Kanervo on edustanut yhteensä 34 ottelussa.

204-senttinen HNMKY:n kasvatti Henri Mennander Seagullsiin

18-vuotias helsinkiläinen Mennander liittyy Seagulls-miehistöön yhteistyöpelaajana HNMKY:n kanssa, joka oikeuttaa hänelle pelioikeuden edustaa myös M1A-divisioonassa pelaavaa Helsingin Namikaa.

Laakso on erittäin iloinen nuoren pelaajan kiinnityksestä.

– Henri tulee olemaan seuraava uusi yhteistyöpelaajamme HNMKY:n kanssa. Suomessa on vapailla markkinoilla hyvin niukasti nelos- ja vitospaikan pelaajia, joita Henri kykenee pelaamaan. Olen siis iloinen, että saimme motivoituneen ison nuoren miehen rosteriimme. Hän pelasi hienon kauden viime vuonna HNMKY:n riveissä ja nyt hänen oli aika ottaa seuraava askel uralla.

Kaksi edellistä kauttaan M1A-divisioonassa ansiokkaasti Namikan paidassa edustanut monipuolinen ison pään pelaaja ansaitsi päättyneellä kaudella 22 ottelussa 11.9 pistettä, 6.7 levypalloa ja 1.3 syöttöä ottelua kohden. Viime syksynä hänet valittiin mukaan myös edustamaan Suomea U18 Miesten Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuihin.

– Hieno fiilis päästä liittymään mukaan Seagullsiin. Odotan suurella innolla tulevaa syksyä ja ensimmäisiä treenejä Gulls-miehistön kanssa!, Mennander iloitsee.