Kolmannen Suomen mestaruuden 11. toukokuuta voittanut Karhubasket on solminut kahden vuoden sopimuksen sentteri Daniel Dolencin kanssa. Sopimus sisältää ulkomaanoption kesälle 2023.

205-senttinen ja 103-kiloinen Espoo Basket Teamin kasvatti Dolenc on pelannut kaksi edellistä kautta ulkomailla. Kausi 2020-2021 meni Itävallassa Swans Gmunden joukkueessa. Pelejä tuli yhteensä 38 kappaletta, ja niissä syntyi tilastoihin 10,6 pistettä, 4,8 levypalloa ja 1,4 syöttöä. Keväällä 2021 Dolenc pääsi juhlimaan joukkueensa kanssa Itävallan mestaruutta. Viime kaudella (2021-2022) Dolenc pelasi Ranskassa. Sarja oli NM1 eli kolmostaso. Joukkueena oli Les Sables Vendée, joka voitti 18 ottelusta seitsemän ja hävisi 11. Runsaan 22 minuutin peliajalla tilastoihin kirjattiin 8,5 pistettä ja 4,6 levypalloa.

Korisliigassa Dolenc pelasi viimeksi kaudella 2019-2020, jolloin hän teki BC Nokiassa 10,9 pistettä, otti 5,4 levypalloa ja jakoi 1,2 syöttöä. BC Nokiaa Dolenc edusti viiden kauden ajan ja ennen sitä pääsarjakokemusta tuli kahden kauden verran Kouvoissa, sekä tulokasvuonna 2010-2011 11 ottelun verran Hongassa. Tulokasvuoden jälkeen Dolenc pelasi Hongan mukana kaksi kautta divari A:ta, ennen kuin matka jatkui Kouvoihin.

Dolenc on pelannut 12 maaottelua Susijengissä. Sen lisäksi hän on ehättänyt pelata 114 nuoren maaotteluita eri ikäluokissa. Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies oli luonnollisesti tyytyväinen sopimuksen syntymiseen.

– Meille oli jo pidempään selvää, että tarvitsemme yhden isonpään pelaajan lisää joukkueemme kautta 2022-23 kohti mentäessä. Uskon Danielin työteliäänä pelaajana ja reippaana persoonana sopivan meidän systeemiimme hyvin. Hän on pystynyt harjoittelemaan ja pelaamaan nyt muutaman vuoden ilman isompia loukkaantumisia ja uskon hänellä olevan edelleen kehityspotentiaalia päästessään jatkamaan terveenä. Koen myös tärkeäksi, että jatkuvuuden lisäksi meille tulee myös pari uutta nälkäistä pelaajaa ryhmään mukaan, Koskimies toteaa Karhun sivuilla.

Nyt Simeonin (Carter) jatkon ja Danielin myötä meillä on asiat hyvällä mallilla 5-paikalla, johon meidän pelitapaamme riittävän liikkuvien pelaajien löytäminen osoittautui viime syksynä erittäin haastavaksi. Jatkossa Lee Skinner tulee pelaamaan enemmän omalla pelipaikallaan ”nelosena”, jonka myötä saamme lisää fyysisyyttä ja levypallovoimaa kentälle, Koskimies kertoo.

Karhubasketin verkkotoimitus tavoitti Dolencin kommentoimaan tuoretta sopimusta.

– Olen onnellinen sekä kiitollinen tästä tilaisuudesta päästä Karhun riveihin pelaamaan. Pitkäjänteisen ja määrätietoisen työn upeita tuloksia on näkynyt täällä jo viimeisien vuosien aikana, ja nyt se on kulminoitumassa mahtavan uuden areenan valmistumisen myötä ensi kaudella.

– Suomeen paluu on minulle suuri muutos, mutta on ollut ilo seurata sitä pelaajakehitystä mitä täällä Kauhajoella on tapahtunut ja se oli yksi tärkeimmistä seikoista, mikä minut tänne toi. Se harjoituskulttuuri, minkä valmennus ja pelaajat ovat täällä saaneet aikaan, näkyy kentän puolella ja myöskin siitä millä tavalla pelaajat ovat sitä kehuneet. Siitä syystä odotankin innolla tulevaa päästä näiden samojen kundien kanssa oppimaan uutta ja paiskimaan hommia.

– Kansainväliset seurapelit eivät ole minulle ennestään tuttuja, joten se tulee olemaan makeeta saada tuntumaa niihin ja katsoa mihin meidän joukkueen rahkeet sillä tasolla riittävät. Odotukset ovat korkealla ensi kaudelle, joten faneille terveisiä, että toivottavasti saadaan uuteenkin areenaan mökki täyteen jengiä sekä tunnelma kattoon. Ja mikä tärkeimpänä, tunnustakaa edelleenkin väriä ja pitäkää sitä oranssia päällä.

Karhubasket on myös päättänyt käyttää Simeon Carterin sopimuksessa olleen option kaudesta 2022-2023. Näin Carter jatkaa oranssipaidoissa tulevalla kaudella.

Karhubasketilla on seuraavat pelaajasopimukset ensi kaudelle: Henri Kantonen, Teemu Suokas, Severi Kaukiainen, Eero Innamaa, Miikka Marttinen, Joona Hakamaa, Simeon Carter, Lee Skinner, Daniel Dolenc.