Päättyneellä Korisliiga-kaudella neljänneksi sijoittunut joensuulainen Kataja Basket ja 26-vuotias Tuomas Hirvonen ovat sopineet seuraavasta kahdesta vuodesta. Takamies siirtyy Joensuuhun kotipaikkakunnaltaan Kouvolasta, jossa hän on pelannut liigatasolla kaikkiaan 10 kauden ajan.

Kouvojen lisäksi Hirvonen on edustanut yhden Korisliiga-kauden Lahti Basketballia. Hän on juhlinut mestaruutta v. 2016 ja kuitannut SM-hopeamitalin v. 2019. Haastajamaajoukkue-otteluja Kouvolan Poikien kasvatilla on 23 ja Sudenpennut-edustuksia 86.

Viime kaudella Hirvoselle kirjattiin 34 Korisliiga-ottelussa keskimäärin 27 minuuttia peliaikaa, 7,2 pistettä, 3,4 levypalloa, 4,4 koriin johtanutta syöttöä ja 0,9 riistoa. Ennakkosuosikkina puolivälieriin Katajaa vastaan lähtenyt Kouvot joutui pettymään joensuulaisten vietyä ottelusarjan voitoin 3-2. Hirvosen tilastot näissä viidessä ottelussa olivat 10,0 pistettä, 4,2 levypalloa, 3,6 syöttöä ja 1,2 riistoa.

Kataja Basket -päävalmentaja Petri Virtanen tuntee pelaajan jo nuorisomaajoukkuekuvioista.

– ”Tumppi” oli aikanaan nostamassa Sudenpentujen U20-joukkuetta EM-kisojen A-divisioonaan. Itse toimin tuolloin joukkueen apuvalmentajana ja huomioni oli kiinnittynyt etenkin hänen pelirohkeuteensa. ”Tumppi” ei kaihda ottaa ratkaisuja tiukoissakaan paikoissa ja vaikka kyseessä on edelleen nuori pelaaja, tuo hän meille myös runsaasti kokemusta, Virtanen kertoo Katajan verkkosivuilla.

Pääosan kesästä kotikonnuillaan Kouvolassa harjoitteleva Hirvonen puolestaan juttelee, että maiseman vaihto oli mielessään jo hieman ennen tämän kauden loppua.

– Joensuussa oltiin kiinnostuneita ja päätös oli lopulta helppo, hän toteaa.

Kataja Basket on tekemässä paluuta kansainvälisille kentille, joilta seura oli poissa 2020-22 koronaviruspandemian vuoksi. Mahdolliset europelit kiinnostavat Hirvosta, jonka tähtäimessä on edelleen myös ammattilaisura ulkomailla.

– Olen kuullut Katajasta paljon hyvää ja koska yksi tavoitteeni on päästä pelaamaan jonnekin päin Eurooppaa, on Joensuu senkin vuoksi hyvä paikka – ja yksi suuri syy päätökselleni.

Hirvosen lisäksi Kataja Basketilla on tulevan kauden kattavat pelaajasopimukset Tomi Lommin, Joona Tuomalan ja Sebastian Lindbergin kanssa. Joukkuetta valmentaa Petri Virtanen apunaan Teemu Turunen.