Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

– Etsimme aina nuoria, nälkäisiä kehityspelaajia riveihimme. Max on erittäin suuri lupaus ja siksikin sopii erinomaisesti filosofiaamme, Würzbürgin scouttauksesta vastaava Kresimir Loncar kommentoi seuran tiedotteessa.

– Max vietti luonamme Würzbürgissa päävalmentaja Saso Filipovskin hoivissa kolme päivää ja vakuutti meidät. Hän on pitkä, urheilullinen pelaaja, jolla on hyvä heitto ja paljon potentiaalia.

Dirk Nowitzkin ja Maxi Kleberin kasvattajaseurana tunnettu Würzbürg sijoittui päättyneellä kaudella Bundesliigan 12. sijalle. Pudotuspeleihin Würzbürg ylsi edellisen kerran kaksi vuotta sitten.

Besselink edusti Helsingin NMKY:a miesten Divari A:ssa vuosina 2018-20 ja vielä yhdentoista ottelun verran kevätkaudella 2021. Korisliigassa Besselink debytoi Helsinki Seagullsin riveissä kaudella 2020–21 ja viimeisteli päättyneellä kaudella BC Nokialle 11,7 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden.

Besselinkillä on takanaan viisi juniorimaaottelua sekä debyyttimaaottelu Susijengissä kesältä 2021.