Slovenia on saamassa ykköstähtensä mukaan kesän MM-karsintoihin sekä syksyn EM-kilpailuihin. Dallas Mavericksin tähti Luka Doncic on lupautunut olevansa maajoukkueen käytössä ja Brooklyn Netsin Goran Dragic on tekemässä paluuta maajoukkuepaitaan.

Doncic on ilmoittanut olevansa maajoukkueen käytettävissä kesällä ollessaan kunnossa. Dragic sen sijaan saattaa tehdä paluun yhden ottelun ajaksi, kun Slovenia kohtaa elintärkeässä MM-karsintaottelussa Kroatian. Näillä näkymin Dragic ei pelaisi enempää otteluita.

36-vuotias Dragic lopetti maajoukkueuransa vuoden 2017 EM-kisoihin, joissa Slovenia voitti mestaruuden ja Dragic upotti finaalissa 35 pistettä. Kroatia-ottelu on Slovenialle elintärkeä ja sen olisi voitettava se edetäkseen seuraavaan karsintavaiheeseen.

Slovenia pelaa Suomen kanssa samassa karsintalohkossa. Susijengi voitti hallitsevan Euroopan mestarin sekä kotikentällään Espoossa että vieraskentällä Koperissa.