Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

Piestanskyssä mestaruutta oli odotettu pitkään ja hartaasti, sillä seitsemänä edelliskautena joukkue oli sijoittunut hopealle. Tällä kaudella osui vihdoin täyspotti, kun Cajky pääsi juhlimaan mestaruutta voittaen kolmen edelliskauden mestarin Ruzomberokin.

– Se oli todella hienoa. Sitä oli pitkään odotettu ja iso juttu koko seuralle. Halusimme todella voittaa ja sitä tuotiin myös seuran puolelta keskusteluissa esiin. Siihen keskityimme, että voittaisimme mestaruuden, Pirttinen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Ruzomberok voitti vielä runkosarjan, mutta kauden edetessä Cajky oli keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä. Sama tahti jatkui finaalissa.

– Meillä oli monipuolisempi pelityyli ja enemmän joukkuetekemistä. Alkukaudesta vielä loukkaantumiset rokottivat meitä, mutta joulun jälkeen voimasuhteet kääntyivät meille. Hitsauduimme kauden edetessä koko ajan paremmin yhteen, Pirttinen analysoi joukkueensa mestaruuden syitä.

Slovakian liigan lisäksi Cajky pelasi myös itäeurooppalaisjoukkueista koostuvassa EWBL-liigassa, jossa Cajky selvitti tiensä aina finaaliin saakka, mutta taipui tshekkiläiselle Zabiny Brnolle. EWBL toi Cajkylle kovia kansainvälisiä pelejä kauden aikana, sillä Slovakian liigassa tasoerot olivat kärkijoukkueita lukuun ottamatta isoja. Olosuhteet olivat kuitenkin hyvät ja joukkue vahva.

– Kausi oli kokonaisuudessaan hieno. Joukkueessa oli hyvä kilpailu, fasiliteetit olivat hienot ja treenaaminen sekä pelaaminen olivat ammattimaista. Kokonaisuudessaan toiminta oli laadukasta ja pääsi pelaamaan kovia pelaajia vastaan ja tuli myös menestystä.

Pirttinen sai Slovakian liigassa vastuuta keskimäärin päälle 19 minuuttia ja hän tilastoi keskiarvoikseen 5,6 pistettä, 2,2 levypalloa ja 1,4 syöttöä.

– Loppukausi oli katkonainen ja olin pari viikkoa sivussa ja siinä vähän hävisi rytmi. Meillä oli taitava joukkue ja vastuuta tuli kauden aikana. Vastuu jakautui joukkueessa aika tasaisesti, ja pelaajat olivat tasa-arvoisessa asemassa, pelasi sitten viisi tai 35 minuuttia.

Tulevan kauden suunnitelmat ovat Pirttisen osalta vielä auki.

– Tällä hetkellä ei ole mitään varmaa eikä tietoa jatkosta. Hengitellään nyt vähän aikaa rauhassa.

Veera Pirttisen tilastot Slovakian liigassa
Veera Pirttisen tilastot EWBL-liigassa