KTP-Basket on tehnyt ensi kaudesta sopimuksen Susijengissäkin esiintyneen Mubashar Alin kanssa. Ali tuo joukkueeseen ennen muuta kokoa, 213-senttinen Ali on pisin KTP:ssä koskaan esiintynyt pelaaja. Päävalmentaja Roope Mäkelän mukaan Ali antaa mahdollisuuden rakentaa erilaisia viisikoita tulevalla sarjakaudella.

KTP-Basket on pyrkinyt löytämään pitkiä kotimaisia pelaajia riveihinsä, ja nyt on onnistunut jo kahdesti. Kauden päätyttyä kerrottiin Juho-Matti Henttosen (202cm) sopimuksesta ja nyt haaviin tarttui Ali. Jos Remu Raitanen ei käytä ulkomaan optiotaan, niin kotkalaisten kotimainen korisalusvoima on erittäin hyvässä mallissa.

Mubashar Ali (24) on Helsinki Warriorisin kasvatti, mutta suomalaiselle koripalloyleisölle varsin tuntematon nimi, koska on pelannut jo pitkään ulkomailla. Ali matkasi jo lukioiässä Yhdysvaltoihin ja jatkoi edelleen Southern yliopistossa.

NAIA-yliopistoliigan Florida Memorialissa Ali sai jälkimmäisellä kaudellaan aikaan keskiarvot 15,4 pistettä, 10,7 levypalloa ja 1,8 heitontorjuntaa ottelua kohden.

Mäkelä on tyytyväinen saadessaan Alin joukkueeseensa.

– Hän on hyvä lisä joukkueeseen. Ali on hyvä juoksemaan kenttää ja voi pelata myös avoimessa pelissä. Hänen myötään saamme rakennettua erilaisia viisikoita kentälle, Mäkelä toteaa KTP:n verkkosivuilla.

Kahden pitkän kotimaisen pelaajasopimuksella on vaikutusta myös tuleviin jenkkivalintoihin. Haussa ovat nyt takamies ja hyvä yleispelaaja, joka Mäkelän mukaan tarkoittaa isoa laitahyökkääjää.

Mäkelän mukaan kotimaisten pelaajien osalta on nyt hyvä tilanne. – Joukkue on tasapainoinen.

Ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Ali teki viime maaliskuussa turkkilaisen Yeni Mamakin kanssa. Kolmessa ottelussa syntyivät tehot 6,3 pistettä ja 3,3 levypalloa. Tällä hetkellä hän pelaa Perussa.

Susijengiin Ali sai kutsui kesällä 2021 ja pääsi pelaamaan kaksi maaottelua. Pisteitä kertyi yhteensä 15.

Jo talvella KTP:n kanssa jatkopahvin tehnyt Urald King sen sijaan on purkanut sopimuksensa.

– King pyysi mahdollisuutta etsiä vielä uutta seuraa ja kokemusta uransa viimeisiksi vuosiksi, emmekä me halunneet asettua esteeksi, puheenjohtaja Jyrki Lindström kertoo.