Golden State Warriors palasi parin vuoden tauon jälkeen NBA-mestariksi, kun se kaatoi Boston Celticsin 103-90.

Boston aloitti ottelun vahvasti johtaen lähes koko avausneljänneksen, mutta sitten kurssi kääntyi ja Golden State otti ohjakset eikä luopunut niistä enää. Päätösneljänneksellä Celtics kävi kurkkimassa alle kymmenen pisteen päässä, mutta Golden Staten johto ei ollut missään vaiheessa tosissaan uhattuna.

Näin Golden State otti neljännen mestaruutensa kahdeksaan edellisvuoteen. Päävalmentaja Steve Kerrille mestaruus oli jo kaikkiaan yhdeksäs, sillä hän voitti viisi myös pelaajana.

Finaalien MVP:ksi valittiin 34 pistettä heittänyt Stephen Curry. Vaikka mestaruus oli Currylle jo neljäs, niin finaalien MVP-palkinto oli vasta ensimmäinen. Bostonin ykkönen ottelussa oli Jaylen Brown (34).

NBA:n viime yön tulos (otteluvoitot):
Boston-Golden State 90-103 (2-4)