Korihait on vahvistanut ensi kauden joukkuettaan kahdella Korisliigasta tutulla pelurilla, kun Joni Herrala ja Trey Niemi siirtyvät Uuteenkaupunkiin.

Korihait on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen takamies Trey Niemen kanssa. Niemi on pelannut neljän Korisliiga-kauden ajan yhteensä 111 ottelua Ura Basketin sekä Salon Vilppaan riveissä.

Helsinkiläisen Sykin kasvatti pelasi kolme kautta I-divisioonassa, kunnes nousi Ura Basketin kanssa Korisliigaan kaudeksi 2018–19. Ensimmäisellä kaudellaan 185-senttinen takamies pussitti 6,1 pistettä heittäen kolmoset liki 39 prosentin tarkkuudella. Kauden päätteeksi Niemi palkittiin vuoden tulokkaana.

Kaarinassa Niemi pelasi koko Ura Basketin Korisliiga-taipaleen ajan. Kausi 2020–21 on tilastollisesti Niemen paras. Silloin Niemi pussitti keskimäärin 22 minuutin peliajalla 8,8 pistettä ja antoi 4,3 syöttöä ottelua kohden.

Viime kaudella 24-vuotias Niemi pelasi Salon Vilppaassa 30 ottelua. Vajaan yhdeksän minuutin peliajalla syntyi keskimäärin 1,7 pistettä. Lisäksi Salosta jäi käteen sekä Suomen cupin hopea että SM-hopea.

Uudenkaupungin Korihait jatkaa takamiesosaston vahvistamista. Seura on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen Joni Herralan kanssa. Herrala on pelannut Korisliigassa yhteensä 320 ottelua ToPon, Hongan, BC Nokian, Kataja Basketin sekä KTP-Basketin riveissä.

ToPo Junioreiden kasvatti on kokenut pelimies Korisliiga-kentillä. 11 kauden aikana pisteitä on kertynyt 1 091, levypalloja 593 ja syöttöjä 586. Maajoukkueita hän on edustanut 69 ottelun verran.

192-senttinen takamies on pääsarjassa edustanut viittä eri seuraa. Tilastollisesti Herralan uran paras kausi osui koronakaudelle 2019–20, jolloin hän edusti Kataja Basketia. 32 ottelussa syntyi 24 minuutin peliajalla keskimäärin 5,4 pistettä ja 4,1 syöttöä ottelua kohden.

Edelliset kaksi kautta puolustuspään eksperttinä tunnettu Herrala on pelannut KTP-Basketissa. Viime kaudella 27 ottelussa hän tilastoi itselleen 3,0 pistettä, 1,8 levypalloa ja 2,1 syöttöä keskimäärin vartin peliajalla.

Herralan lisäksi Korihait on tehnyt jatkosopimukset seuran omien kasvattien Jaakko Lahden, Akseli Arvosen sekä Mio Hyvösen kanssa. Näin ollen Korihailla on tällä hetkellä kasassa yhdeksän sopimuspelaajaa.

– Takakenttä on nyt valmis. Jonin ja Treyn (Niemi) tulon myötä pystymme käyttämään ulkomaalaisvahvistuspaikat isoon päähän. Verkot ovat vesillä ja keskusteluja sopivien vaihtoehtojen kanssa käydään koko ajan, päävalmentaja Tero Vasell paljastaa seuran sivuilla.

Lähde: Korihaiden verkkosivut