Ilari Seppälä pelasi menneen kauden Romanian liigassa Pitestin joukkueessa. Seppälä nautti suurta vastuuta joukkueessa ja pelasi jälleen vahvan kauden.

Pitesti eteni Romanian liigassa aina välieriin saakka, mutta jäi lopulta mestaruuden voittaneen Cluj-Napocan jalkoihin. Kokonaisuudessaan Pitestin kausi oli kuitenkin plusmerkkinen. Seppälä oli joukkueensa syöttökuningas 4,7 syötön keskiarvolla ja tilastoissa komeilivat myös 10,2 pistettä sekä 2,2 levypalloa noin 25,5 minuutin peliajalla.

– Jos pelkästään tuloksellisesti katsotaan, niin seura oli tyytyväinen sekä sijoitukseen että kauteen. Omalta osaltani olin myös ihan tyytyväinen, mutta tietenkin on aina myös parantamisen varaa, Seppälä aloittaa kauden ruotimisen Koripalloliiton tiedotteessa.

Pudotuspeleissä Pitesti selvitti ensin tieltään Craiovan, mutta välieriin joukkue joutui vaikeista lähtökohdista.

– Meiltä meni puolivälierissä kaikki isot ja nelospaikan pelaajat. Sitten välieriin kaivettiin jostain paikkapuolustus ja kaikki hyökkäyskuviot heitettiin roskiin. Jos olen joskus vähän vinoillut isoille miehille, niin haluaisin pyytää anteeksi. Kyllä heitäkin tarvitaan, Seppälä naureskelee.

Seppälä oli kolmas suomalainen Romanian liigassa. Gerald Lee Junior avasi tietä pelaajana ja Jukka Toijala valmentajana. Kaksikon suosituksesta Seppälä lähti Romaniaan eikä hänen tarvinnut katua päätöstään.

– Kaikki hoidettiin mitä luvattiin eikä minulla ole mitään valittamista. Ei ollut mitään suurempia ongelmia missään vaiheessa. Sarjan taso oli yllättävän hyvä ja top 10:ssä kaikki joukkueet olivat hyviä. Sarjassa ei ollut heittopusseja ja viimeinenkin pystyi haastamaan kärkijoukkueen.

Seppälä on aiemmin urallaan pelannut kaksi kautta Ranskassa ja piti Romanian liigaa itselleen sopivampana.

– Ranskaan verrattuna sarja oli taktisempi ja organisoidumpi ja se sopi minulle paremmin kuin Ranska. Roolini oli myös erilainen. Ranskassa pelasin pääasiassa kakkospaikkaa, mutta tällä kaudella pääsin ykköspaikalle pelinrakentajaksi.

Seppälä on monikäyttöinen pelaaja, joka pystyy ruokkimaan joukkuekavereitaan, mutta samalla rankaisemaan myös omilla ratkaisuillaan. Hänelle käy kumpikin rooli tahansa.

– Tätä kysytään usein, mutta se riippuu joukkueesta ja pelitavasta. Ei minulla sillä tavalla ole suosikkia niistä paikoista.

Tulevaisuuden suhteen Seppälän kortit ovat vielä avoinna.

– Mitään ei ole varmaa vielä ja asiat ovat vielä auki. Ei minulla kuitenkaan mitään sellaista paikkaa ole mihin en selkeästi haluaisi mennä tai mihin haluaisin mennä.

Kesällä paljon hienoja pelejä edessä

Ennen ensi kautta Seppälää odottavat kesän maajoukkuepelit Susijengin paidassa. Kesä alkaa tärkeillä MM-karsintaotteluilla Ruotsia ja Kroatiaa vastaan ja huipentuu EM-kisoihin.

– Odottavaisin fiiliksin. Paljon on hienoa tapahtumia tulossa ja pelejä riittää. Onhan se kivempi pelata, kun peleissä on panosta.

Ennen EM-kilpailuja Susijengi ehtii pelata MM-karsintojen alkuvaiheen loppuun ja aloittamaan myös jatkokarsinnat. EM-paikan jatkossa haaveissa siintää MM-kilpailut.

– Unelma on vielä elossa ja se on meidän selkeä tavoitteemme. Ensin keskitytään näihin MM-karsintaotteluihin Ruotsia ja Kroatiaa vastaan. Ei pidä katsoa vielä liian pitkälle, Seppälä toppuuttelee.

Ilari Seppälän tilastot Romanian liigassa