Susijengin helmikuun Slovenia-voiton pääarkkitehteihin kuulunut, erinomaisen kauden Romanian liigan Pitestissä pelannut Ilari Seppälä, 29, palaa yhden tauon jälkeen Ranskan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Lapualaislähtöisen Seppälän uusi työnantaja on 1+1-vuotisen sopimuksen suomalaistakamiehen kanssa allekirjoittanut Saint-Chamond.

Seppälän sijoituspaikka on pykälää kovempi verrattuna parin vuoden takaiseen edelliseen Ranskan visiittiin, sillä Saint-Chamond sijoittui Pro B:n runkosarjan kakkoseksi viime keväänä. Suora nousu Ranskan pääsarjaan jäi kuitenkin korierovertailun vuoksi tapahtumatta, ja joukkue lähtee uuteen kauteen revanssimentaliteetilla.

– Seura osoitti kiinnostuksensa ja siitä asiat lähtivät etenemään. Neuvottelut etenivät aika nopeasti ja viikon päästä ensimmäisestä puhelusta oli sopimus allekirjoitettu, Seppälä kertoo Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Saint-Chamondilla on hyvä kausi alla ja nousuhalut kovat. Heidän valmentajansa (Alain Thinet) muistan edellisiltä kausilta ja hänestä jäi hyvä kuva, joka vahvistui entisestään puheluiden myötä. Myös muualta tullut palaute on ollut positiivista, niin valmentajasta kuin muustakin.

Saint-Chamond siirtyy tulevaksi kaudeksi uuteen 4200 katsojaa vetävään kotiareenaansa, joten paikkakunnalla eletään todellista koripallohuumaa. Seppälän optiovuosi koskee mahdollista nousua pääsarjatasolle.

– Roolini tulee olemaan combo guard, eli pelaan sekä pointtina että kakkospaikalla. Tavoitteeni ovat auttaa joukkuetta mahdollisimman hyvin ja pysyä terveenä, kommentoi Seppälä.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut