Suomen 20-vuotiaiden maajoukkue jatkoi valmistautumistaan kesän EM-kisoihin kohtaamalla Viron Tallinnassa. Joukkueen loistava avauspuoliaika ei kantanut voittoon, kun isännät painoivat kaasua toisella puoliajalla ja ottivat voiton lukemin 91–72 (37–42).

– Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme ajoittain hyvää koripalloa, jossa käytimme laadukkaat heittopaikat hyväksemme. Se laadukasta koko viisikon koripalloa, jolla voimme kaataa vastustajia tänä kesänä, kommentoi päävalmentaja Petri Virtanen.

Suomella oli kaaren takaa hyvä heittopäivä, kun se osui kolmen pisteen heitoissaan 10/19. Sen sijaan sisältä joukkue joutui puristuksiin virolaisten käsittelyssä.

– Viro nosti puolustuksensa aktiivisuutta ja aggressiivisuutta selkeästi. Jos avauspuolikkaalla toimme pallon hyökkäyspäähän syöttelemällä, toisella puoliajalla tyydyimme kuljettamaan palloa ylös ja sen takia hyökkäyspelimme meni toissa tolaltaan.

Suomen parhaimmistoa oli penkiltä rämäpäisyyttä tuonut Hugo Boman, joka kirjautti 19 pistettä. Kaksinumeroisiin ylsi 16 pistettä heittänyt Sebastian Lindberg. Viron parasta osaamista näytti helmikuussa miesten MM-karsintajoukkueeseen kuulunut Joonas Riismaa 18 pisteellään.

Joukkueet kohtaavat toisensa toistamiseen perjantaina Tallinnassa.

– Edelleenkin isona teemana on se, miten pystymme löytämään keinot katkaista huonot pätkät nopeasti, ettei vastustaja pysty runeillaan satuttamaan meitä pahasti. Tähän meidän pitää löytää uusia lääkkeitä seuraavissa otteluissa, Virtanen taustoitti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote