Susijengi ei säikähtänyt Ruotsin hurjaa avausneljännestä, vaan nousi lopulta selvään 85-69 (43-46)-voittoon.

Suomi oli Ruotsin kanssa helisemässä avausneljänneksellä, kun Ruotsi takoi peräti 29 pistettä Suomen 19 vastaan. Suomen puolustus oli pahoissa vaikeuksissa erityisesti Ruotsin palloskreenipelaamisen kanssa. Toisella neljänneksellä Suomi alkoi saada pelin juonesta kiinni ja vei toisen neljänneksen 24-17.

Tauon jälkeen Susijengi tuli paremmalla ilmeellä. Puolustuspeli otti Ruotsin vahvuudet pois ja eikä Ruotsi saanut enää helppoja koreja aikaiseksi. Lauri Markkanen (22/11/4s/4r) alkoi saada juonesta kiinni hieman viileän alun jälkeen ja yhteispeli etenkin Alexander Madsenin (13/6/2t) toimi hyvin. Suomi vei kolmannen neljänneksen peräti 26-8 ja otti ottelun hallinnan itselleen.

Päätösneljänneksellä Ruotsi kävi vielä kurkkimassa yksinumeroisen eron päässä, mutta Suomen ote ei hellittänyt. Edon Maxhuni (15/5/5) naulasi pari tärkeää koria sinetöiden voiton ja Mikael Jantunen (15/6) teki hieman huomaamatta kovat pisteet.

Voitolla Suomi varmisti MM-karsintalohkon voiton ja paikan jatkokarsintoihin. Jatkokarsintoihin pääsee lohkon kolme parasta ja keskinäisten otteluiden tulokset otetaan mukaan. Suomi päättää MM-karsinnan alkulohkon sunnuntaina kohtaamalla vieraskentällä Kroatian.

Ottelutilastot