MM-karsintalohko C:n hännänhuipuksi jäänyt Kroatia lähti kuluvaan karsintaikkunaan suurin odotuksin tuotuaan riveihinsä mm. NBA-tähtensä Ivica Zubacin ja Bojan Bogdanovicin, mutta sai torstaina selkäänsä Slovenialta. Hanno Möttölä uskookin, että MM-jatkokarsintapaikasta selkä seinää vasten pelaava Kroatia on vaarallinen, varteenotettava vastus.

Kahdessa edellisessä karsintaikkunassa Kroatia pelasi epätyypillisen pienellä joukkueella NBA- ja Euroliiga-pelaajiensa uupuessa rivistä.

Kolmen niukan tappion ja yhden jatkoaikavoiton jälkeen Kroatia päätti ennaltaehkäistä työtapaturmien mahdollisuuden kesän karsintaikkunassa tuomalla riviin kaikki maan eturivin pelaajat, mutta siitä huolimatta Slovenia ei antanut Kroatialle mitään mahdollisuutta torstain MM-karsintaottelussa Ljubljanassa.

Ei saa kuitenkaan antaa yhden ottelun hämätä, Susijengin valmennusjohtoon kuuluva Hanno Möttölä toteaa.

– Kroatian pelissä näkyi torstaina vielä yhteisten harjoituspäivien vähyys. Sunnuntaina Kroatia on kuitenkin selkä seinää vasten loppuunmyydyllä kotiareenallaan, joten intensiteetti tulee olemaan huikealla tasolla ja siihen meidän täytyy pystyä vastaamaan.

Susijengillä oli torstai-iltana yhdentoista peliminuutin ajan vaikeuksia Ruotsin hyökkäyspelaamisen kanssa, kunnes susipuolustus lukkiutui uomiinsa ja Ruotsi passivoitui. Vaikka Kroatia on erinomaisen kookas joukkue Ruotsiin verrattuna, lääkkeet ovat Möttölän mukaan samat.

– Klassisesti puolustuksen täytyy olla meidän selkäranka sunnuntaina. Puolustuspää avasi hyökkäyspelimme Ruotsia vastaan, kun pääsimme juoksemaan helppoja koreja levypalloista. Sama resepti toimii Kroatiaakin vastaan. Kroatia pelaa paljon korkeita palloskriinejä (Mario) Hezonjalle ja Bojan (Bogdanovicille) ja ne tilanteet meidän täytyy pystyä neutralisoimaan. Tavoitteemme on saada heidät pelaamaan yhdellä viittä vastaan ja korjata sitten levypallot kotiin.

Sama konsepti pätee hyökkäyspäähän – Susijengin on saneltava tempo.

Ivica Zubac ja Ante Zizic ovat huippuluokan perinteisiä senttereitä, joilta löytyy kokoa ja massaa ja jotka lähinnä suojelevat koria puolustuspäässä. Meidän täytyy liikuttaa palloa ahkeraan ja saada Kroatian puolustus liikkeeseen ja ulos mukavuusalueeltaan. Sitten vaan täytyy kliinisesti hyödyntää syntyneet edut ja toki heiton on tiputtava.

Kroatia ja Susijengi kohtaavat Rijekassa sunnuntai-iltana 3.7. klo 21.00 Suomen aikaa. Ottelu televisioidaan suorana Nelosella.

Coach Möttölän tärpit – seuraa heitä:

Mario Hezonja (200cm/27v): ”Todella urheilullinen takamies-laituri, joka määrittää itse hyvän ja huonon ratkaisun rajan. Tulee ottamaan paljon ratkaisuja ja haluaa kantaa sankarin viittaa.”

Ivica Zubac (216/25): “Juuri uuden sopimuksen Los Angeles Clippersin kanssa tehnyt Zubac on klassinen sentteri. Erinomainen pick and roll -pelaaja, jolta löytyy myös lähietäisyyden korintekokykyä jump-hookien muodossa.”

Bojan Bogdanovic (204/33): ”Utah Jazzin monipuolinen laituri. Hyvä korinaluspelaaja ja erinomainen kolmen pisteen heittäjä. Selvästi kollektiivisempi kuin Hezonja.”

Lähde: Koripalloliiton tiedote