Suomi menestyi16-vuotiaiden PM-kisoissa. Tytöt varmistivat mestaruuden, kun he voittivat Islannin 74-54. Pojat olivat hopealla ja voittivat päätöspelissä Islannin 93-83.

16-vuotiaat tytöt tarvitsivat voiton varmistaakseen PM-mestaruuden. Tytöt esittivätkin turnauksen parasta hyökkäyspeliään avauspuolikkaan aikana, varsinkin Ariana Hussen kuritti Islantia. Puoliajalla tilanne oli Suomen hyväksi 49-21. Sudenpennut tekivät toisella puoliajalla tarvittavan ja nappasivat ottelusta voiton 74-54. Samalla varmistui myös PM-mestaruus.

– Jo ennen peliä oli selvää, että panoksena oli Pohjoismaiden mestaruus. Tämä joukkue on sisäisesti niin motivoitunut, että erikseen heitä ei tarvinnut motivoida. Ensiminuuteista lähtien näki, että tullaan voittamaan tämä ottelu. Islanti sai täystyrmäyksen ensimmäisellä puoliajalla, Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen kertasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Hussen pussitti ottelussa 15 pistettä. Emma Johansson sai kasaan yhdeksän pistettä ja seitsemän levypalloa.

– Kilpaurheilussa tulos on isossa roolissa. Voitimme riittävän määrän pelejä mestaruuteen. Turnaus oli opettavainen ja tavoitteet eli joukkueen eteenpäin vieminen ja pelaajien totuttaminen kansainvälisiin peleihin saavutettiin, Palviainen kertoi

Turnauksessa Suomen Emma Ristola valittiin turnauksen tähdistökentälliseen. MVP oli Ruotsin Lourdes da Silva Costa.

– Läsnäolo kentällä kehittyi huimasti turnauksen aikana. Myös kamppailupelaamisessa otettiin isoja askeleita turnauksen edetessä, Palviainen päätti.

Pojille kaulaan hopeamitalit

U16-pojat nappasivat hopean turnauksessa. Päätöspelissä se kaatoi kolmanneksi sijoittuneen Islannin. Sudenpennut nappasivat komennon ottelussa itselleen avauspuoliajalla ja pääsivät tauolle johdossa 51-37. Islanti sai jälkimmäisellä puoliajalla kirivaihteen päälle, mutta Sudenpennut hoitivat pelin lopun mallikkaasti ja saivat kaulaansa hopeamitalit. Peli päättyi 93-83.

– Tänään nähtiin erinomainen kansainvälinen maaottelu. Islantilaiset ovat tosi kovia urheilijoita ja taistelivat ihan loppuun saakka. Joukkue on myös erinomaisesti valmennettu. Meille sattui tänään jonkin verran pallonmenetyksiä ja levypallopeleissä oli haasteita. Pääsimme tänään hyville heittopaikoille ja Elmeri Abbey pääsi pelaamaan vahvuuksillaan ja tekikin huiman tilastorin, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertasi.

Abbey oli hurjassa iskussa ja tilastoi 25 pistettä, 11 koriin johtanutta syöttöä ja seitsemän riistoa. Olavi Suutela kasasi tupla-tuplan 20 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Leo Johnson pelasi hyökkäyspäässä parhaan pelinsä ja pussitti 18 pistettä.

– Tämä oli meiltä nousujohteinen turnaus. Alkupuolella puolustimme ajoittain hyvin, mutta matkaan mahtui myös nukahduksia. Hyökkäyspeli alkoi toimimaan turnauksen edetessä paremmin ja paremmin. Saimme turnauksesta hyvää dataa EM-kisoja varten siitä mikä toimii ja missä on kehitettävää.

Suomen joukkueesta tähdistökentälliseen valittiin Suutela sekä Abbey. Suutela oli lisäksi koko turnauksen arvokkain pelaaja.

– Turnauksen edetessä saimme malttia hyökkäyspään tekemiseen. Ekstrapassit ja ajoikkunoiden tunnistaminen olivat isossa roolissa siinä, että heittopaikkamme paranivat. Puolustuspäässä kehityimme ajotilanteiden puolustamisessa, Lohikoski päätti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote