Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue päätti valmistautumisjaksonsa kohti EM-kisoja voitolla Ruotsista. Torstaina Kisakalliossa pelattu maaottelu päättyi Suomen voittoon lukemin 65–55 (24–28).

Päävalmentaja Petri Virtasen mukaan ottelu on kovinkin erilainen kuin keskiviikkoinen kohtaaminen.

– Ruotsi oli alussa meitä selvästi terävämpi, eikä meidän hyökkäyksemme rullannut eiliseen tapaan. Oli kuitenkin kiva huomata, että toisella puoliajalla meillä riitti kurinalaisuutta ja malttia toteuttaa meidän asioita huomattavasti paremmin, Virtanen arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi onnistui kääntämään ottelun itselleen vahvan toisen puoliajan turvin. Vaikka Ruotsi oli pitkään niskan päällä, Suomen kypsä esitys lopussa jätti vieraat nuolemaan näppejään.

– Olemme kesän maaotteluissa onnistuneet kääntämään tiukkoja pelejä voitoksi. Sitä pitää arvostaa todella korkealle ja olen siitä todella tyytyväinen. Nyt on valmistelut tehty ja seuraavaksi otetaan suunnaksi Georgia ja Tbilisi, Virtanen summasi.

Suomen parhaimmistoa ottelussa oli 15 pistettä viimeistellyt ja viisi levypalloa noukkinut Max Besselink. Päävalmentaja Virtanen kiitteli Gezim Bajramin esitystä: viiden pisteen lisäksi hän veti muutaman minuutin pätkän molemmissa kenttäpäädyissä, joka muutti pelin luonteen ja käänsi ottelun lopuksi Suomelle.

Suomi aloittaa B-divisioonan EM-kisat lauantaina 16.7. ottelulla Sveitsiä vastaan klo 15.45 Suomen aikaa.