Viime kaudella hurjaa jälkeä Italian kakkosliigan Carugatessa tehnyt Susiladiesin sentteri Helmi Tulonen, 23, siirtyy tulevalle kaudelle sarjatasoa ylemmäs. 189-senttisen Salon Vilppaan kasvatin uusi työnantaja on Italian pääsarjaa pelaava Basket Le Mura Lucca.

– Tulonen on lupaava nuori nainen, jolla on takanaan erinomainen kausi A2-liigassa ja monipuoliset hyökkäyspään ominaisuudet sekä selkä korille päin että heittäjänä. Hän pelaa fyysisesti ja hakee levypalloja, Basket Le Mura Luccan päävalmentaja Luca Andreoli kommentoi seuran tiedotteessa Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

Tulonen rekisteröi viime kaudella Carugatelle 17,4 pistettä ja 10,0 levypalloa ottelua kohden. Basket Le Mura Lucca sijoittui puolestaan keväällä Italian pääsarjan runkosarjassa kolmanneksi, mutta kaatui puolivälierissä Awak Kuierin edustama Ragusaa vastaan.

Lähdettyään HBA:sta maailmalle pelasi Tulonen NCAA-koripalloa yhden kauden ajan Duquesnessa ja käynnisti ammattilaisuransa Saksan Bundesliigan Saarlouisissa. Ennen Italiaan siirtymistään Tulonen edusti Espanjan kakkosliigassa vuosina 2019-21 Celtaa, Geneiroa ja Ibaizabalia.

Nuorisomaajoukkueurallaan Tulonen pelasi 63 nuorten maaottelua. Hänelle on merkitty myös kahdeksan naisten haastajamaajoukkueen ottelua sekä 23 ottelua naisten maajoukkueessa 3,6 pisteen ja 2,3 levypallon keskiarvoin.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut