Suomi kohtasi EM-kisojen päätöspelissään Latvian. Naiset voittivat ottelun 70-64 (38-39) ja nappasivat yhdeksännen sijan.

Suomella oli avauspuoliajalla vaikeuksia kotijoukkueen kanssa, mutta toisen jakson aikana naiset saivat pelinsä toimimaan paremmin. Puoliajalla Latvia johti 39-38.

Kolmas jakso oli tasainen, mutta Suomi ratkaisi ottelun vahvalla päätösjaksolla, kun joukkue piti Latvian nollilla ensimmäiset seitsemän minuuttia. Ottelu päättyi Suomelle 70-64.

– Kova taistelu alusta loppuun. Meillä oli ongelmia aggressiivisuuden ja pelikovuuden kanssa ensimmäisellä jaksolla. Sitten tehtiin täydellinen muodonmuutos. Toisella puoliajalla tunteet läikkyivät jopa hieman yli, mutta se kuuluu urheiluun, päävalmentaja Pekka Salminen sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen materiaalin laajuus tuli hyvin esille. Kun neljä pelaajaa tilastoi kaksinumeroisen pistemäärän. Kati Ollilainen pussitti 11 pistettä, keräsi viisi levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Henna Sandvik keräsi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 11 levypallolla. Marta Leimane teki Latvialle 12 pistettä.

– EM-kisojen kouluarvosanaksi antaisin 9+. Meillä on kolme tai neljä pelaajaa, jotka olivat turnauksen kärkeä. Sandvik oli meidän paras levypallo- ja puolustuspelaaja. Hän voitti kisojen levypallotilaston, joka on hänen pelipaikaltaan tosi kova suoritus. Ollilainen ja hänen pelinjohtamisensa oli meille kantava voima läpi turnauksen. Heidän lisäkseen myös muut esittivät hienoja otteita yksittäisissä peleissä. Tänään Saana Kujala oli loistava, Salminen kertasi.

Naiset voittivat jatkopeleistään kolme, kun Irlanti, Liettua ja Latvia jäivät joukkueen jalkoihin.

– Turnauksen neljä parasta joukkuetta ovat meille vielä liian kovia, mutta olemme heti seuraavassa kastissa. Tavoitteena on kasvattaa huippupelaajia ja aiemmin kovien pelien puuttuminen on ollut meille ongelma, mutta tämän ja ensi vuoden osalta se ongelma on poistunut, Salminen sanoi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote