Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue pisti B-divisioonan EM-kisojen toisessa ottelussaan erinomaisesti hanttiin Serbialle, joka osoittautui tällä kertaa paremmaksi loppulukemin 74-68 (34-36). Sudenpentujen Kalle Koivunen upotti ottelussa 22 pistettä.

Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Serbia rykäisi johtoasemaan kolmannella neljänneksellä, jonka serbialaiset veivät kymmenellä pisteellä 28-18. Suomelle tilastoitiin kymmeneen minuuttiin yhdeksän menetystä, joista Serbia pääsi juoksemaan helppoja koreja toiseen päähän.

Suomella oli päätösneljänneksellä etsikkoaikansa – muun muassa viimeisellä minuutilla, kun Sudenpennut nousi pisteen päähän 69-68 Kalle Koivusen kolmosella – mutta tällä kertaa Serbia onnistui pitämään suomalaiset takanaan.

– Oli meiltä hyvä, positiivisessa mielessä kurinalainen, esitys. Alamme oppimaan ja ymmärtämään meidän vahvuuksia ja toteutimme niitä, päävalmentaja Petri Virtanen aloitti kommentoinnin Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Meidän taktinen valinta oli, että traditionaalisen susipuolustuksen post-tuplan sijaan toimme muualta apuja heidän isoihin pelaajiin. Kun saimme tästä taktiikasta kiinni, niin saimme vastustajan sisäpelaajien pelaaminen sen näköiseksi, kun toivottiin.

Koko parketin paras pistemies oli kuusi kolmosta säkittänyt Koivunen, jonka pistesaldo oli 22 pistettä.

– Kallen heittotaito ja -valmius ovat kansainvälisellä tasolla tässä ikäluokassa ihan ehdottomasti, Virtanen kehaisi suojattiaan.

Kaksinumeroisille pistelukemille Suomelta ylsi myös Teemu Kristeri (11/4). Serbialta kaksinumeroiset pistelukemat heittivät Petar Kovacevic (13/5), Luka Paunovic (10/4) ja Nikola Saranovic (13/5).

Suomella on maanantaina välipäivä, kunnes tiistaina vastaan tulee Slovakia.

Lähde: Koripalloliiton tiedote