20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Tbilisissä Sudenpennut voitti alkulohkonsa päätösottelussa Albanian 53-77 (18-38). Voiton myötä Suomi varmisti paikkansa D-lohkon kakkosena ja eteni kisojen puolivälieriin.

Sudenpentujen puolustus pisti Albanialta luulot pois avausneljänneksellä, kun vastustaja sai kasaan vain kuusi pistettä ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Tuloksellisesti peli oli jo selvä puoliajalla, kun Sudenpentujen johto venyi 20 pisteeseen.

– Teemana oli, että take care of business. Ilman mitään tyylipisteiden kalasteluja, eikä niitä ollut edes tarjolla. Olimme riittävän tehokkaita ja puolustus ensimmäisellä puoliajalla oli ajoittain jopa erinomaista, päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomen pistekolmikon muodosti Eemi Luukkonen (18/8/3 syöttöä), Sebastian Lindberg (13/8/3 syöttöä) ja Hugo Boman (10/7/4 riistoa).

– Sebastianin pelaamisessa on viimeisessä kahdessa ottelussa nähnyt, että hän on pelannut Korisliigaa, mikä näkyy pelikovuudessa ja -valmiudessa. Jos alkuturnauksessa hän haki vielä fiilistä, niin viimeiset kaksi ottelua hän on ollut erinomainen molemmissa päissä kenttää, Virtanen kehaisi.

Albanian selkeä ykkönen oli 21 pistettä ja 6 levypalloa tehtaillut Xhersido Hajdari.

Voitolla Suomi eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Suomi tulee kohtaamaan perjantaina 22.7. puolivälierissä Bulgarian Suomen aikaa klo 20:15.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut