20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisojen välierissä uskomattoman tarkasti kolmen pisteen kaaren takaa heittänyt Islanti voitti Suomen 94-77 (45-29). Sunnuntain pronssiottelussa Viroa vastaan on täten panoksena mitalin lisäksi nousu A-divisioonaan.

Islanti repäisi eroa jo avausneljänneksen loppupuolella, kunnes islantilaisen johto venyi kaksinumeroiseksi toisella neljänneksellä. Sudenpennut sai kirinpoikasia läpi toisen puoliajan, mutta Islanti pisti ne poikki jokainen kerta.

– Islannin vaihtava puolustus sai passivoitua meidät ottelun alkupuolella ja hyökkääminen meni hankalaksi. Se varmasti laski itseluottamusta, kun Islanti tuplaili koko kentällä, niin sorruttiin vähän varovaisuuteen ja sitä kautta helpohkoihin menetyksiin, Suomen päävalmentaja Petri Virtanen aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Toisella puoliajalla saatiin hyökkäyspäässä ideasta paremmin kiinni, mutta koko pelin aikana puolustuksesta ei löytynyt kuin ajoittain tarvittava läsnäolo ja vireys.

Islantilaiset heittävät kolmosensa käsittämättömällä 60,9 prosentin (14/23) tarkkuudella. Tuhojaan teki erityisesti Islannin pistekärki – 7/10 kolmosensa heittänyt – Orri Gunnarsson (27/5).

– Kun vastustaja heittää 61 prosentilla kolmoset, niin se tekee takaa-ajon todella vaikeuksia.

Kirurgintarkan heittämisen lisäksi Islanti vei levypallokamppailun 40-29.

Suomelta kaksinumeroiset pistelukemat heittävät Hugo Boman (20/3), Kalle Koivunen (13/3), Sebastian Lindberg (13/2/3 riistoa) ja Eemi Luukkonen (13/3/3 riistoa).

Suomi saa pronssiottelussa vastaansa Viron, joka hävisi välierissä Serbialle 58-73 (20-40). Ottelu pelataan Suomen aikaa klo 18:00.

– Edessä on tosi hieno tilanne. Hyvät otteet tähän mennessä ovat johtaneet siihen, että huomenna on vielä ihan samanlainen mahdollisuus pelata näiden kisojen päätavoitteesta eli noususta A-divisioonaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote