20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisat Tbilisissä saivat päätöksensä Suomen osalta, kun Sudenpennut hävisi pronssiottelussa Virolle 63-53 (32-25). Suomen sijoitus oli neljäs, kun kolme parasta joukkuetta nousivat ensi kesäksi A-divisioonaan.

Viron irtiotto tapahtui toisen neljänneksen loppupuolella, kun virolaiset äityivät 13-0-juoksuun, minkä myötä ero venyi yli kymmenen pisteen. Suomi sai katkaistua Viron pisteputken vasta juuri ennen puoliaikaa, kun Valtteri Mervola peittosi summerin puolen kentän tienoilta lähteneellä kolmosellaan.

Toinen puoliaika ei tuonut tuloksellisesti mitään uutta. Viro onnistui suojelemaan kymmenen pisteen molemmin puolin heilunutta johtoasemaansa loppuun saakka.

– Totta kai harmittava tappio ja nousu jäi tästä pelistä kiinni. Silti kyllä tässä on tyytyväinen siihen peli-ilmeeseen jaa heittäytymiseen, millä tähän otteluun tultiin ja annettiin itsellemme mahdollisuus taistella voitosta. Se oli susihenkeä parhaimmillaan: periksiantamattomuutta, yritteliäisyyttä ja joukkueen eteen tekemistä, Suomen päävalmentaja Petri Virtanen aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Korintekeminen oli tänään haastavaa. Kokoonpano jäi kapeahkoksi, kun useampia miehiä oli sivussa.

Suomen pistekaksikko oli tupla-tuplan kahminut Gezim Bajrami (15/10) ja Eemi Luukkonen (13/6/3 riistoa/4 torjuntaa). Viron pisteistä vastasivat Joonas Riismaa (13/3), Johannes Kirsipuu (12/5) ja Kasper Suurorg (10/12).

B-divisioonan EM-kisoissa ykköseksi sijoittui Serbia, kakkoseksi Islanti ja kolmanneksi Viro. Suomi hävisi turnauksessa kolme ottelua, jotka olivat juuri näille joukkueille.

– Siinä mielessä tulos ei valehtele. Ei valmentaja voi muuta toivoa, kun että jokainen kokoonpanosta pistää kaikkensa likoon joukkueen eteen. Isossa kuvassa tästä kesästä voi olla tyytyväinen. Jo varhaisessa vaiheessa joka jätkä kisoissa ja leirityksessä ymmärsi, mitkä meidän vahvuudet tulevat olemaan ja olivat valmiina tekemään töitä sen eteen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote