Susijengin valmennusosasto sai tällä viikolla pitkään odotetun ja tervetulleen vahvistuksen joukkoihinsa, kun ainutlaatuisen uran Euroopan ammattilaiskentillä, maajoukkueessa ja kotimaan pääsarjassa pelannut Teemu Rannikko, 41, siirtyi fläppitaulun varteen.

Ensimmäisiin harjoituksiin saapuessaan Rannikko nappasi tottuneesti pelivälineeseen kiinni ja antoi ranteensa laulaa URHEA-hallin uumenissa Susijengin pelaajien vielä vetäessä punttitreeniään.

Kun pelaajat saapuivat parketille, Rannikko liikahti kentän laidalle Lassi Tuovin, Mikko Larkaksen ja Hanno Möttölän seuraksi ja pujotti sinisen pillin kaulaansa kuin symboliseksi osoitukseksi uudesta roolistaan.

– Hienot fiilikset ja upea joukkue, joka on viime aikoina pelannut paljon hienoja otteluita, Rannikko kuittasi ensitunnelmansa uudessa pestissään Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Monen pelaajan tässä joukkueessa kanssa ollaan saatu vetää Suomi-paita yhtä aikaa päälle Susijengissä ja seurajoukkueissakin on pelattu yhdessä ja vastakkain. Katsotaan, miten ottavat vastaan.

Susijengin valmennusryhmään Rannikko näytti sulautuvan kitkatta alusta asti. Pitkä pelikokemus ja maailmanennätysluokan koripallo-ÄO näkyivät myös tavassa, jolla ”Professorina” peliaikoinaan tunnettu turkulainen opasti pelaajia harjoituksissa.

– Katsotaan, mitä jollain aikavälillä pystyn joukkueeseen tuomaan. Hyvää ei kannata lähteä sorkkimaan ja muuttamaan, mutta tuon tänne omia näkemyksiäni, uuden valmentajan lisää treeneihin ja tietynlaisen kokemuksen takamiespainotteiseen kaaripelaamiseen.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut