Susiladies saa vastaansa Viron harjoitusmaaottelussa perjantaina 29.7. Helsingin Urhea-hallissa klo 18:00. Susiladiesin valmentaja Niko Hellman kuvailee Viron joukkueen pelityyliä nopeaksi ja suoraviivaiseksi.

Suomen tapaan myös Viro karsii vuoden 2023 EM-kisoihin, jossa seuraava karsintaikkuna on ensi marraskuussa. Viro on nyt G-lohkossa kolmantena yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla. Edellisessä karsintaikkunassa, marraskuussa 2021, Viro hävisi vieraissa Portugalille 62-43, mutta voitti kotikentällään Iso-Britannian 72-69.

Tuon karsintaikkunan joukkueen avainpelaajista mukana Helsingissä ei ole Merike Andersson (Tallinna Ülikool) tai Kadri Ann Lass (Bembibre, Espanja), mutta vastaavasti taas Maaja Bratka (Champagne Basket, Ranska) on.

Edellisen EM-karsintajoukkueen ulkopuolelta merkittävät vahvistukset ovat kokenut Mailis Pokk (Keltern, Saksa) ja 199-senttinen 18-vuotias sentterilupaus Anete Elisabeth Adler, joka tulee pelaamaan ensi kaudella Rhode Islandin yliopistossa Yhdysvaltojen yliopistosarjaa NCAA:ta.

– Viro pelaa kovalla tempolla ja puolustaa koko kentällä. Hyökkäyspäässä he ovat suoraviivaisia ja ottavat nopeita ratkaisuja: heittävät rohkeasti kolmosia ja kun on vähänkin mahdollisuus, niin he ajavat päättäväisesti kohti koria. Nopeaa ja suoraviivaista koripalloa, Hellman avaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Hyvä haaste meille pelitempon ja aloitteellisuuden suhteen. Haluamme olla näissä asioissa vastustajaa parempia ja voittaa kaksinkamppailut, niin hyvä tulee.

Susiladies-turnaus I Helsinki, Urhea-halli

Susiladies-Viro pe 29.7. 18.00

Viro-Latvia la 30.7. 18.00

Susiladies-Latvia su 31.7. 15.00

Lähde: Koripalloliiton tiedote