18-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisojen puolivälierissä Suomi nousi vaikeuksista huolimatta rinnalle ja ohitse Portugalia vastaan ja turnauksen neljän parhaan joukkoon. Sudenpennut kairasi 73-69 (31-42) -voiton ja pelaa huomenna nousumahdollisuudesta A-divisioonaan.

Portugali piti ottelua näpeissään kolme ensimmäistä neljännestä. Suomi näytti jo olevan pinteessä, kun Portugali johti ottelua yli kymmenellä pisteellä päätösneljänneksen lähestyessä. Sudenpennut aloitti hurjan 12-0-juoksun kolmannen ja neljännen neljänneksen läpi, jonka jälkeen edettiin rinta rinnan.

Vähän ennen viimeistä minuuttia Sudenpennut tasoitti ottelun vapaaheitolla tilanteeseen 67-67 ja hetkeä myöhemmin nousi pisteen johtoon Portugalin teknisen virheen jälkeisellä vapaaheitolla. Kalkkiviivoilla Sudenpentujen puolustus kesti ja vapaaheitot osuivat riittävällä tarkkuudella.

Portugali johti ottelua liki 32 minuuttia, Suomi taas neljä ja puoli.

– Sinnikkyys palkittiin tänään. Tämä ei ollut valtavan hyvä koripallo-ottelu meiltä, mutta taistelimme loppuun asti ja pidimme päämme kylmänä ratkaisuhetkillä. Hieno sinnikkyyden osoitus, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Alussa oli mailan puristamista. Näki, että tälle joukkueelle kyseessä on ensimmäinen iso peli, niin sanotusti do or die -tilanne. Puhuimme jo ennen peliä, että näissä tilanteissa peli ei aina ole kaunista, kaikennäköistä voi tapahtua, mutta itse pitää uskoa siihen, että jos tekee 40 minuuttia töitä ja kehittyy pelin sisällä, niin lopussa seisoo palkinto.

Suomen parhaat pistemiehet olivat miehekkään 21 pisteen, 16 levypallon ja 5 syötön tupla-tuplan tehtaillut Miro Little ja 14 pistettä nakuttanut Eino Pällijeff. Portugalin selkeä ykkönen oli Diogo Seixas (28/9).

Voiton myötä Sudenpennut eteni kisoissa neljän parhaan joukkoon ja pelaa lauantaina Tanskaa vastaan. Kaksi parasta joukkuetta nousevat ensi kesäksi A-divisioonan EM-kisoihin.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut