18-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisojen välierä Romanian Ploieștissa päättyi Suomen tappioon, kun Tanska piti pintansa loppuhetkillä ja nappasi finaalipaikan 77-75 (43-40) -voitolla. Suomi pelaa sunnuntaina turnauksen kolmannesta sijasta Islantia vastaan.

Sudenpennut ajautui kolmannella neljänneksellä kaksinumeroiseen takaa-ajoasemaan, jota suomalaiset lähtivät kirimään päätösneljänneksen hurjalla puolustuksella. Suomi jätti Tanska vain 9 pisteeseen viimeisellä kymmenellä minuutilla, mutta kalkkiviivoilla Tanska oli etevämpi.

Juuri ennen viimeistä minuuttia Eemeli Yalaho nosti Sudenpennut pisteen päähän 76-75, mutta Suomen pistehana tyrehtyi siihen. Tanska heitti päätöslukemat vapaaheittoviivalta 0,9 sekuntia ennen loppusummeria.

– Isossa kuvassa vastustaja sai 19 pelitilanneheittoa enemmän kuin me: 25 menetystä ja Tanskalle 20 hyökkäyslevypalloa. He tekivät menetyksistä 33 pistettä ja hyökkäyslevypalloista 12. Siinä tulee 45 pistettä heidän 77:stä, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki aloitti Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Emme pysyneet hyökkäyspäässä omassa konseptissa riittävän hyvin. Ne pätkät, kun toteutettiin kesän mittaan harjoiteltuja asioita, niin homma pysyi kontrollissa. Oli tilanteita, joissa saimme stopin, mutta siirtymässä yritimme liian vaikeaa syöttöä ja se soi toisessa päässä.

Suomelta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Yalaho (12/3), Morris Ugusuk (12/4/5 syöttöä), Eino Pällijeff (12/2) ja Viljami Vartiainen (11/4/3 riistoa). Tanskan pistekärki oli Marqus Marion (19/10).

Suomi kohtaa sunnuntaina pronssiottelussa Islannin klo 17:15.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut