Suomen Koripalloliitto on käynnistämässä uuden ”The Game That Unites Us”-ohjelman. Monivuotisen ohjelman ensimmäisenä askeleena on 18.8. Jyväskylässä pelattavan Susijengi-Ukraina-maaottelun yhteydessä järjestettävä tempaus, jonka puitteissa autetaan koripalloa harrastavien ukrainalaisten lasten integroitumista Suomeen.

”The Game That Unites Us”-hankkeen ensimmäisenä osana Jyväskylän kaupunki tarjoaa ukrainalaisille Voionmaan koulun oppilaille mahdollisuuden tulla seuraamaan Susijengin ja Ukrainan välistä maaottelua ja tapaamaan Ukrainan ja Suomen maajoukkuepelaajia. Tämän lisäksi ukrainalaiset koripalloa harrastavat tai koripalloharrastuksen aloittavat lapset kutsuvat ohjelman nimissä otteluun mukaan yhden suomalaisen joukkuetoverinsa.

– Susijengin voima on vuosikausien ajan ammentanut suomalaisen koripalloperheen voimakkaasta yhteisöllisyydestä. Laajemmassa mittakaavassa susiperhe on osa laajempaa maailmanlaajuista koripalloperhettä, kuvailee Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann liiton tiedotteessa.

– Ukrainan tilanne oli voimakas alkusysäys hankkeellemme ja oivalsimme, että koripallopeli on loistava väline kahden maan koripalloperheiden yhdistämiseen. Koripallopeli on upea alusta ihmisten yhdistämiselle, kuten kaikki muistamme Helsingin vuoden 2017 EM-kisoista.

Lähde: Koripalloliiton tiedote