Lauri Markkanen on koripallouransa aikana kokenut monenlaista, mutta torstai-ilta tulee olemaan hänellekin merkkipaalu. Susijengin syömähammas saa tänään ensimmäistä kertaa urallaan vetää Suomi-paidan ylleen kotikaupungissaan.

Markkanen pelasi keskikesällä ensimmäisen maaottelunsa neljään vuoteen Susijengin kohdatessa MM-karsintaottelussa Ruotsin. Kotiyleisön eteen juokseminen pitkäksi venyneen tauon jälkeen toi kokeneellekin pelaajalle perhosia vatsaan ja kyyneliä silmiin.

Torstai-illan tapahtumia ei ole vielä kirjoitettu Suomi-koriksen historiankirjoihin, mutta odotettavissa on, että yleisön reaktio nostaa Markkasen ihon jälleen kananlihalle.

– Ihan älyttömän siistiä tuoda Susijengi Jyväskylään. Onhan tätä ajatusta Jyväskylässä pelattavasta maaottelusta heitelty ilmaan jo jonkun vuoden ajan ja nyt se viimein tapahtuu, Markkanen hymyilee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tää kaupunki on merkinnyt mulle ihan valtavan paljon, ja mä näen tämän ottelun mahdollisuutena antaa takaisin yhteisölle. Siellä on tosi paljon tuttuja katsomossa ja toivottavasti myös jokunen juniori, joita mä oon innostanut tämän lajin pariin.

Edellisen kerran Suomen miesten maajoukkue pelasi Jyväskylässä marraskuussa 1988, jolloin kotijoukkue taipui Neuvostoliitolle kahdella pisteellä. Jokin silta rakentuu siinäkin, että tuossa ottelussa Suomi-paitaan pukeutui isä-Pekka Markkanen.

– Onhan siitä kotona puhuttu, että tässä vähän niin kuin ympyrä sulkeutuu. Silloin 34 vuotta sitten tuli takkiin, mutta siitä lähdetään, että illan matsi voitetaan. Ehkä sitten seuraavaan Jyväskylässä pelattavaan maaotteluun ei tuu niin pitkää taukoa, Lauri naurahtaa.

Susijengi ja Ukraina kohtaavat Jyväskylän LähiTapiola Areenalla torstaina 18.8. klo 18.30. Ottelu televisioidaan suorana JIM-kanavalla ja Ruutu-palvelussa

Lähde: Koripalloliiton tiedote