Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

Edellisen kerran Pekonen pelasi kotimaassa kaudella 2020-21, jolloin Tapiolan Hongan kasvatti tilastoi HBA:lle 10,4 pistettä, 3,8 levypalloa ja 3,6 syöttöä ottelua kohden. Espanjan kakkostasolla, Maresmessa, hän tilastoi 5,4 pistettä, 1,2 levypalloa ja 1,5 syöttöä 11 ottelussa.

– Viime kausi oli todella opettavainen kokemus. Molemmissa maissa pelattiin hyvää korista ja sain varmasti molemmista maista jotain mukaani. Ainakin piti sopeutua olemaan yksin vieraassa maassa ja pärjäämän yksin. Haastava ensimmäinen ammattilaisvuosi, mutta katson eteenpäin ja odotan innolla tätä kautta Suomessa ja uusia mahdollisuuksia myös ulkomailla tulevaisuudessa, Pekonen kommentoi seuran tiedotteessa Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

Kulunut kesä on Pekosella sujunut Susiladiesin väreissä treenien ja valmistavien maaotteluiden merkeissä. Kokonaisuudessaan Pekonen on pukenut naisten maajoukkuepaidan ylleen 12 kertaa. Nuorten maaotteluita taas Pekoselle on kertynyt peräti 73 kappaletta.

– Ebba on lahjakas pelaaja, joka on jo näyttänyt pystyvänsä pelaamaan hyvällä tasolla liigassa ja kansainvälisissä peleissä. Ebba tulee ottamaan tulevalla kaudella takakentällä ison roolin ja uskon, että hän tulee ToPossa viemään pelinsä seuraavalle tasolle, ToPon GM Jussi Syrjänen kommentoi.

Lähde: ToPon tiedote / Koripalloliiton verkkosivut