Lapuan Kobrat on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen amerikkalaispelaajien Danny Pippenin ja Denzel Livingstonen kanssa.

Pippen on 206-senttinen, 25-vuotias 4 paikan pelaaja. Kent Staten yliopiston kasvatti kirjautti viimeisenä yliopistovuotenaan hurjat tilastot 19,3p, 8,7l, 2,8s ja 1,3t ottelua kohden. Viime kaudella Pippenin tie vei tammikuun lopulla Kreikan liigan Lavrioon, mutta visiitti jäi vain kolmen ottelun mittaiseksi.

– Danny Pippen on mielenkiintoinen pelaaja. Hän on isokokoinen ja pelaa mieluiten nelospaikkaa, jossa aiheuttaa varmasti puolustuksille ongelmia. Danny on myös erinomainen levypallopelaaja. Yliopistossa jälki oli viimeisillä kausilla hurjaa, mutta ensimmäinen ammattilaisvuosi ei Kreikan kovassa pääsarjassa lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla ja näin mies tuli tarjolle Suomenkin kentille, Kobrien päävalmentaja Ville Turja kertoo Kobrien verkkosivuilla.

Denzel Livingston on kokenut 29-vuotias ja 193-senttinen laituri, joka on kaksi viime kautta pelannut Georgian liigassa. Viime kaudella Denzel viimeisteli tilastot 17,8p, 8,5l, 2,9s,1,8r ja 1,2t ottelua kohden. Viimeisenä yliopistovuotenaan Livingstone takoi hurjat 21,2 p ottelua kohden, jolla heltisi koko NCAA:n pistetilaston 5 sija. Yliopiston jälkeen hän pelasi ensimmäisen kauden G-liigassa Rio Grande Valley Vipersissa tilastoin 9,6/4,2. Tuon kauden jälkeen tie vei Eurooppaan ja Israelin National liigaan, jossa jälki olikin taas hurjaa ja hän olikin lähes kaikissa tilastoissa liigan 5 parhaan joukossa. Seuraavaksi kaudeksi Livingstone siirtyikin Israelin pääsarjaan, jossa 27 ottelussa syntyi tilastot 6,7p/3,6l/1,1s/1,2r ottelua kohden.

– Denzel Livingston tuo joukkueeseemme reilusti kokemusta. Hänen uraltaan löytyy otteluita niinkin kovista sarjoista kuin Israelin pääsarja, G liiga sekä NBA:n preseasonilta. Denzel on monipuolinen pelaaja ja pystyy pelaamaan useampaa pelipaikkaa. Hän on hyvä puolustaja ja erinomainen levypallopelaaja. Hyökkäyksellisesti oikeiden valintojen tekemisen nopeus pallollisena ja pallottomana kiehtoi itseäni, kun katsoin Denzelin otteluita, Turja toteaa.

Kobrien muut sopimuspelaajat ovat: Jussi Turja, Juho Lehtoranta, Antto Nikkarinen, Chrysostom Chukwuma, Justus Kilpinen, Henry Boyd ja KJ Jackson. Joukkuetta valmentavat Ville Turja ja Nebojsa Dimic.

– Meillä on vielä työn alla parin pelaajan hankinta ja toivottavasti niistä saadaan uutisoida mahdollisimman pian, Turja kertoo

Lähde: Kobrien verkkosivut