Susijengi otti ison harppauksen kohti MM-kisoja kaataessaan Israelin. Voitto oli Susijengille MM-karsintojen kuudes ja samalla se on lähellä jo MM-kisapaikkaa.

Israel tiedettiin vaikeaksi vastustajaksi, jonka hyökkäyspelaaminen erityisesti saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Suomi sai kuitenkin pääosin eliminoitua Israelin vahvuudet.

– Tämän ottelun avaimet olivat heidän levypallopelaamisensa eliminoiminen ja pelin tempon kontrolloiminen. Olimme tässä erittäin kurinalaisia. Israel teki kuusi pistettä nopeasta hyökkäyksestä, ja valmentajana otan tämän saldon milloin tahansa, päävalmentaja Lassi Tuovi totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Elias Valtonen teki loistavaa työtä pimentäessään Israelin NBA-tähti Deni Avdijan. Israelilaisstara jäi ottelussa kahdeksaan pisteeseen.

– Ihan uskomatonta päästä pelaamaan tällaisen yleisön edessä. Häkki täynnä, upea talo ja upeat fanit, jotka auttoi meidät lopussa vaikeuksien kautta voittoon, Valtonen hymyili voiton varmistuttua.

Ottelu oli samalla yhden aikakauden loppu, sillä Shawn Huff ja Petteri Koponen pelasivat viimeisen ottelunsa kotiyleisön edessä. Vuosikaudet Suomea kannatellut kaksikko jättää jäähyväiset kentille tämän kesän jälkeen.

Yleisön vastaanotto sai kokeneen kaksikon herkistymään, mutta katse heidän kasvoillaan oli määrätietoinen ja tulevaisuuteen katsova.

– Totta kai upeaa pelata tällaisen yleisön edessä ja vielä hakea voitto, mutta tässä on vielä aika paljon töitä tehtävänä tämän kesän aikana, Koponen kommentoi.

– Voittoputki jatkuu ja mikäs sen parempaa. Seuraavaksi lähdetään Tallinnaan ja tavoite on päästä taas vähän lähemmäs MM-kisapaikkaa.

Susijengin MM-karsinnat jatkuvat sunnuntaina Tallinnassa Viron vieraana. Kaksi voittoa jäljellä olevista peleistä riittää varmasti MM-paikkaan, mutta parhaimmassa tapauksessa yksikin voitto saattaa riittää MM-paikkaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote