Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 198-senttisen yhdysvaltalaisen John Meeksin kanssa. Muiden Kouvojen tulevan kauden rookie-vahvistusten tavoin myös Meeks pelasi yliopistokoripalloa viisi vuotta.

Meeks saapuu Suomeen kuluvan viikon aikana. Meeksin myötä Kouvojen kokoonpano kuukauden päästä alkavaan Korisliigakauteen on valmis.

Meeks, 23, pelasi kaudet 2017-2021 Bucknelin yliopistossa Pennsylvaniassa. Näiden kausien aikana Meeksin tehot olivat 7.7 pistettä ja 3.1 levypalloa. Kahdella ensimmäisellä kaudella pelillinen vastuu Bisons-paidassa jäi melko pieneksi. Kolmannella kaudella vastuuta alkoi tulla jo hieman enemmän.

Viimeisellä Bucknell-kaudella Meeksin pelaamista vaikeutti loukkaantuminen ja koronaprotokollat. Kuudessa pelaamassaan ottelussa Meeks näytti kuitenkin mikä hän on miehiään: 25.3 pistettä, 6.8 levypalloa ja 2.3 syöttöä iltaa kohden.

Viidenneksi ja samalla viimeiseksi yliopistovuodekseen Meeks siirtyi Etelä-Carolinan Charlestonin yliopistoon. Puuma-paidassa Meeks ennätti pelata 27 ottelua, joista avausviisikon paikka irtosi 23 kertaa. 14.2 pistettä, 4.7 levypalloa ja 2.4 syöttöä ottelua kohden viimeistellyt laitahyökkääjä kuului läpi kauden joukkueensa kantaviin voimiin.

– Viimeinen palanen palapeliin on löytynyt John Meeksin myötä. Haussa oli kiloja, heittotaitoa ja rymistelyä levypalloihin. John tuo meille kaikkia näitä asioita ja hieman yllättäen saimme samaan pakettiin myös pallollista osaamista. Todellinen moniosaaja joka pystyy pelaamaan sekä korin läheisyydessä, että kolmen pisteen rajan takana molemmissa päissä kenttää, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoo seuran sivuilla.

– Hannes Pöllän poissaolon pituus on hieman hämärän peitossa. Mieluummin Hanski saa toipua viikon liikaa kuin viikon liian vähän. Pienessä kuvassa joudumme hieman viilaamaan pelaamistamme, mutta tiedossa on, että paluu viimekautiseen tapahtuu ennen joulutaukoa. Pidämme koko jenkkikvintetin kauden loppuun saakka ja kenelläkään heistä ei ole ns. viidennen jenkin leimaa, Lehtonen jatkaa.

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2022-2023: Henri Permanto, Hannes Pöllä, Joel Mäntynen, Deshon Taylor (USA), Ilmari Toikkanen, Aarni Korkiatupa, Emil Uotila, Teemu Kristeri, Quan Jackson (USA), Austin Butler (USA), Eli Scott (USA) ja John Meeks (USA).

Lähde: Kouvojen verkkosivut